Studiu: Vaccinul Moderna oferă protecţie împotriva COVID-19 cel puţin şase luni

Studiu: Vaccinul Moderna oferă protecţie împotriva COVID-19 cel puţin şase luni

Persoanele mai tinere au prezentat niveluri mai mari de anticorpi decât cele în vârstă FOTO Shutterstock

Vaccinul produs de compania Moderna oferă protecţie împotriva Covid-19 timp de cel puţin şase luni, potrivit unui studiu publicat marţi, 6 aprilie, în New England Journal of Medicine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul studiu a urmărit 33 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi peste 71 de ani, care au luat parte la studiile care au dus la aprobarea vaccinului, informează medicalxpress.com, citată de Stirile PRO TV.

La şase luni după ce oamenii au primit a doua doză de vaccin, „activitatea anticorpilor a rămas ridicată la toate grupele de vârstă”, potrivit unei echipe condusă de Nicole Doria-Rose de la Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.
 
Persoanele mai tinere au prezentat niveluri mai mari de anticorpi decât cele în vârstă.
 
Potrivit sursei citate, într-un alt studiu, vaccinul Pfizer a dovedit o eficienţă de peste 91% după şase luni. În cazul vaccinului Moderna, nu a fost oferit un procent exact. Ambele vaccinuri s-au dovedit foarte eficiente împotriva formelor severe de boală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările