Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Testele PCR, eficiente în depistarea variantei Omicron

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Testele PCR, eficiente în depistarea variantei Omicron

Testare COVID-19 Arhiva foto

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunţă că testele PCR sunt eficiente în depistarea variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat de presă remis duminică, 28 noiembrie, OMS  anunţă că testele PCR sunt în continuare eficiente în detectarea noii variante Omicron, dar în ceea ce priveşte celelalte tipuri de teste, în special testele antigen rapide, se fac studii care să evalueze acurateţea lor.
 
Datele preliminare sugerează că varianta Omicron prezintă „un risc sporit de reinfectare” comparativ cu celelalte variante, inclusiv Delta, precizează OMS, citată de Digi24.
 
Omicron a fost semnalată Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe data de 24 noiembrie, de aceea noi date cu privire la această tulpină vor fi disponibile în zilele următoare. Cei care au sesizat OMS cu privire la Omicron au fost cercetătorii din Africa de Sud.
 
Varianta aceasta de coronavirus a fost încadrată şa categoria „variantă îngrijorătoare”, alături de alte patru variante ale SARS-CoV-2: Alfa, Beta, Gamma şi Delta.
 
„Numărul persoanelor testate pozitiv a crescut în regiunile Africii de Sud afectate de această variantă, dar studii epidemiologice sunt în desfăşurare pentru a înţelege dacă aceasta este efectul Omicron sau al altor factori”, susţine OMS.
 
Cât despre simptomele infecţiei provocate de varianta Omicron, OMS anunţă că deocamdată nimic nu sugerează că acestea ar fi diferite de cele ale variantei Delta, dar şi acest aspect mai trebuie investigat. Un medic sud-african care a consultat pacienţi infectaţi cu varianta Omicron a susţinut că aceştia aveau simptome mai uşoare, dar majoritatea erau bărbaţi sub 40 de ani şi aproape jumătate dintre ei erau vaccinaţi.
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările