OMS: Măştile de pânză sunt încă la fel de eficiente, indiferent de tulpina virusului

OMS: Măştile de pânză sunt încă la fel de eficiente, indiferent de tulpina virusului

OMS atrage atenţia că măştile de pânză (nonchirurgicale) sunt la fel de eficiente şi în faţa noilor variante mai contagioase ale coronavirusului, adăugând că nu există niciun semn că modul de transmitere s-ar fi schimbat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Măştile din stofă, non-chirurgicale, pot fi utilizate de toate persoanele cu vârsta sub 60 de ani care nu au probleme de sănătate deosebite”, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilă OMS cu gestionarea pandemiei, citată de dcnews.ro

„În zonele în care circulă virusul, trebuie purtate măşti atunci când oamenii sunt înghesuiţi şi devine imposibil să stai la cel puţin un metru distanţă unul de celălalt, precum şi în camere cu ventilaţie slabă sau slabă”, a adăugat ea.

Germania şi Austria tocmai au impus măşti medicale (chirurgicale sau FFP2) în magazine şi transporturi.

Guvernul francez cere populaţiei sa să nu se mai folosească anumite măşti de ţesătură, inclusiv cele de casă, considerate insuficient filtrante în faţa apariţiei unor noi variante mai contagioase ale coronavirusului.

„Ţările sunt libere să ia măsurile pe care le consideră necesare”, a continuat Maria Van Kerkhove.

Cu toate acestea, chiar şi în cazul variantelor care pot fi mai contagioase, „nu avem nicio indicaţie care să sugereze că modul de transmitere s-ar fi schimbat”, a argumentat responsabilul cu gestionarea pandemiei la OMS.

De aceea, a explicat ea, în ceea ce priveşte recomandările în vigoare, „nu intenţionăm să le modificăm în această etapă”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările