O nouă teorie a specialiştilor OMS despre sursa virusului SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este de aşteptat ca OMS să îşi prezinte concluziile despre sursa pandemiei, într-un raport, în
următoarele săptămâni.
Este de aşteptat ca OMS să îşi prezinte concluziile despre sursa pandemiei, într-un raport, în următoarele săptămâni.

După o investigaţie care a durat câteva luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a ajuns la concluzia că sursa pandemiei de COVID-19, o reprezintă, cel mai probabil, fermele de animale sălbatice din China.

Aceste ferme de animale sălbatice, multe dintre ele din sau aflate în apropierea provinciei Yunnan din sudul Chinei, furnizau animale vânzătorilor din piaţa de fructe de mare din Wuhan, unde au fost descoperite primele cazuri de COVID-19, a declarat Peter Daszak, care a făcut parte din echipa OMS care a călătorit în China, relatează Live Science. O parte dintre aceste animale sălbatice s-ar fi putut infecta cu SARS-CoV-2 de la liliecii din zonă.

Este de aşteptat ca OMS să îşi prezinte concluziile într-un raport, în următoarele săptămâni, potrivit Digi24.

În ianuarie, o echipă de experţi a OMS s-a deplasat în China pentru a cerceta modul în care a apărut pandemia care a infectat până acum peste 120 de milioane de oameni şi a ucis alte 2,6 milioane de persoane din toată lumea. S-au răspândit o serie de teorii ale conspiraţiei despre originea virusului, inclusiv faptul că virusul a fost scăpat dintr-un laborator din Wuhan. Luna trecută, anchetatorii OMS au respins această ipoteză.

Toţi oamenii de ştiinţă care au studiat problema au ajuns la aceeaşi concluzie - aceea că virusul provine de la lilieci şi a ajuns la oameni printr-o altă specie de animale. La aceeaşi concluzie au ajuns şi experţii OMS: virusul a plecat de la lilieci din sudul Chinei, a trecut la animalele din ferme şi apoi a ajuns la oameni.

Fermele de animale sălbatice fac parte dintr-un proiect pe care guvernul chinez îl promovează de 20 de ani pentru a ajuta populaţia rurală să scape de sărăcie şi pentru a echilibra diferenţele dintre rural şi urbană, a mai spus Peter Daszak.

În februarie 2020, China a închis aceste ferme, probabil pentru că guvernul chinez credea că fac parte din calea de transmisie de la lilieci la oameni, a spus Daszak. Guvernul a transmis instrucţiuni fermierilor despre cum să sacrifice animalele în aşa fel încât boala să nu fie transmisă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite