Noua tulpină de coronavirus, decoperită în Africa de Sud, de 1,5 ori mai contagioasă

Noua tulpină de coronavirus, decoperită în Africa de Sud, de 1,5 ori mai contagioasă

Arhivă

Noua variantă de coronavirus a fost descoperită în luna octombrie 2020, în Africa de Sud. Experţii sud-africani au ajuns la primele concluzii după ce au studiat tulpina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Varianta de coronavirus descoperită în Africa de Sud nu este mai mortală, dar este de 1,5 ori mai contagioasă, spun experţii, citaţi de Digi 24.

Africa de Sud numără peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus, dintre care circa 37.000 de morţi. Grav lovită de al doilea val al pandemiei, ţara a înregistrat luni o scădere cu 23% a numărului de cazuri, a anunţat ministrul sănătăţii, Zweli Mkhize.

Numită 510Y.V2, această mutaţie „este cu 50% mai transmisibilă”, dar „nimic nu arată că noua tulpină este mai severă”, a declarat Salim Abdool Karim, epidemiolog şi copreşedinte al comitetului ştiinţific al Ministerului sud-african al Sănătăţii, conform AFP. Aceste concluzii au rezultat în special din datele colectate în principalele focare de contaminare din ţara situată în Africa australă.

„Lumea a subestimat acest virus. Acest virus poate evolua şi adapta”, a recunoscut un alt om de ştiinţă din cadrul grupului, Alex Sigal, de la Institutul de cercetare pentru sănătate din Africa de Sud.

„Dacă pacienţii sunt mai puţin numeroşi, mortalitatea în spital nu s-a schimbat” între primul şi al doilea val, a subliniat un specialist membru al grupului, Waasila Jassat. Descoperirea noii tulpini a obligat autorităţile sud-africane să introducă noi restricţii în decembrie.

Citeşte şi:

BioNTech: Vaccinul anti-COVID este eficient şi împotriva mutaţiei depistate Marea Britanie şi Africa de Sud

O nouă tulpină de coronavirus, depistată în Nigeria. Este a treia mutaţie a SARS-CoV-2 identificată în lume în mai puţin de două săptămâni

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările