Metodă nouă pentru tratarea calviţiei. În ce constă

Metodă nouă pentru tratarea calviţiei. În ce constă

Calviţia este mai frecventă la bărbaţi şi are, de cele mai multe ori, cauze genetice

Cercetătorii japonezi experimentează o nouă tehnică de regenerare a ţesutului capilar. Aceasta ar urma să crească şi volumul capilar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Testele vor începe în iulie pe animale, urmând ca, ulterior, să fie făcute pe pacienţii cu alopecie androgenică, potrivit EFE.

Noua procedură constă în obţinerea a trei tipuri de celule stem din ţesutul capilar folosind foliculi ai pacientului. Aceştia sunt apoi trataţi în laborator pentru a fi regeneraţi şi apoi reimplantaţi în scalpul pacientului.

Foliculii capilari regeneraţi se implantează prin suturi de nailon pentru ca aceştia să inducă creşterea părului, notează centrul. Prin această metodă se pot cultiva între 5.000 şi 10.000 fire de păr, se arată într-un comunicat al Centrului de cercetare Riken care  colaborează cu compania de medicină regenerativă Organ Technologies.

Actualele transplanturi de păr presupun scoaterea firelor de la ceafă şi plasarea lor în zona frontală. Însă, nu se obţine şi o creştere a volumului capilar.

Cercetătorii japonezi preconizează că noua metodă va duce la îndesirea părului şi speră să o poată folosi în siguranţă şi fără riscuri de alergii sau tumori pentru pacienţi până în 2020. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările