De ce apare efectul „piele de găină“ şi ce se întâmplă în organism

De ce apare efectul „piele de găină“ şi ce se întâmplă în organism

Efectul piele de gaină FOTO Shutterstock

Unii oameni de ştiinţă susţin că efectul numit „piele de găină‟ nu este altceva decât o reacţie lăsată de strămoşii noştri, primatele. Însă tot ei sunt cei care sugerează că avem nevoie de această senzaţie în viaţa de zi cu zi, pentru că are beneficii pentru sănătate şi viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultimele studii în domeniu au scos la iveală că atunci când simţim că pielea tremură, în corp se produc efecte pozitive şi e bine să le ştim. În trecut, efectul de „piele de găină‟ ne ajuta să supravieţuim. Cum? Pe măsură ce temperatura mediului scădea, muşchii din jurul foliculilor de păr declanşau efectul de „piele de găină‟.

Acest lucru asigura termoreglarea corpului, încălzind uşor temperatura din interiorul trupului. Dar efectul de „piele de găină‟ îi ajuta pe strămoşii noştri şi să trăiască. Atunci când se trezeau într-o situaţie periculoasă, în faţa unui animal fioros, de exemplu, infuzia de adrenalină din corp le făcea părul să se ridice. Din cauza aspectului respingător şi înspăimântător, prădătorii se retrăgeau, iar aceştia rămâneau în siguranţă.

Citeşte aici de ce apare astăzi„pielea de găină‟ şi ce se întâmplă în organism. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările