Aspirina, nerecomandată persoanelor cu boli cardiace

Aspirina,
nerecomandată persoanelor cu boli cardiace

Experţii atrag atenţia asupra efectelor negative ale aspirinei. FOTO: Shutterstock

Aspirina este ineficientă în reducerea pericolului de infarct pentru pacienţii care suferă de aritmii, iar efectele secundare sunt mai mari decât beneficiile, susţin experţii de la National Health Service din Marea Britanie, citaţi de „The Telegraph”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii britanici sunt de părere că aproximativ 7.000 de accidente vasculare şi 2.000 de decese premature ar putea să fie prevenite anual, dacă persoanele care suferă de boli cardiace ar lua alte medicamente, nu aspirină, aşa cum le era recomandat iniţial, potrivit „The Telegraph”

Aspirina a fost recomandată aproape un deceniu pentru a combate riscul de declanşare a accidentelor vasculare cerebrale cauzate de o neregularitate a ritmului cardiac, însă cercetătorii britanici au ajuns de curând la concluzia că efectele negative ale acestui medicament sunt mai mari decât cele pozitive.

Astfel, este indicat faptul că o nouă generaţie de medicamente este mult mai bună decât aspirina, reducând pericolul pentru aceşti pacienţi şi provocând mai puţine efecte secundare.  

„Aspirina a fost un pic supraevaluată ca anticoagulant. Ştim, acum, că nu este mai sigură şi este îndoielnic că ar avea vreun efect. Orice accident vascular care are loc la un pacient cu fibrilaţie atrială este o tragedie, pentru că ar putea fi prevenit", a declarat medicul Campbell Cowan, şef în cadrul National Institute for Health and Care, pentru publicaţia britanică.

Cu toate acestea, toate persoanele care suferă de boli cardiace trebuie să-şi consulte medicii de familie sau un specialist înainte de a-şi înceta medicaţia, pentru ca aceştia să le poată recomanda un anticoagulant care să îi ajute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările