Adevărul Live: De ce apare şi cum poate fi tratată hernia de disc

De ce apare şi cum poate fi tratată hernia de disc

Hernia de disc este o afecţiune a coloanei vertebrale care poate apărea în orice parte a coloanei, însă, de cele mai multe ori, se iveşte la nivelul inferior al acesteia, în zona lombară. De ce apare şi cum poate fi tratată, ne spune de la ora 14.00, Dr. Ovidiu Gramescu, Medic Primar Neurochirurgie, Sef Sectie Neurochirurgie Spital Clinic Sanador.

Ştiri pe aceeaşi temă

Urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Stilul  de  viaţă preponderent sedentar, neatenţia acordată posturii la birou sau chiar în timpul somnului, acumularea de toxine  sau moştenerile  genetice  sunt  toate  cauze  ale  herniei  de  disc  timpurii,  pentru  care tratamentul standard  în  cazuri avansate  este  cel chirurgical.

Aproape  90% din populaţie se confruntă cel puţin o dată cu un episod de durere de spate, astfel că incidenta acestei patologii a devenit o problemă recurenta şi de o reală importanţă pentru societatea modernă.

Hernia de disc este o afecţiune a coloanei vertebrale care poate apărea în orice parte a coloanei, însă, de cele mai multe ori, se iveşte la nivelul inferior al acesteia, în zona lombară.

De ce apare şi cum poate fi tratată, ne spune de la ora 14.00, Dr. Ovidiu Gramescu, Medic Primar Neurochirurgie, Sef Sectie Neurochirurgie Spital Clinic Sanador.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: