Alimente care ajută funcţionarea tiroidei

Alimente care ajută
funcţionarea tiroidei

Peştele ajută la buna funcţionare a creierului şi a glandei tiroide

Glanda tiroidă controlează toate procesele metabolice din organism, astfel că, de buna ei funcţionare, depinde starea noastră de sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bolile de tiroidă afectează mai des femeile. În România, cea mai subdiagnosticată boală cu care se confruntă femeile este hipotiroidia.

Cele mai frecvente simptome ale bolilor de tiroidă sunt oboseala cronică, creşterile sau scăderile inexplicabile în greutate, ochi umflaţi, bătăi anoemale ale inimii, menstruaţia neregulată, pielea uscată, amorţeala, furnicăturile,  depresia.

Pentru a funcţia com trebuie, tiroida are nevoie de iod pe care îl poate lua fie din sarea iodată, fie din peşte şi fructe de mare.

Alte alimente care ajută tiroida sunt legumele cu frunze verzi precum spanacul, lăptuca, bogate în magneziu şi alte minerale cu rol important în procesele organismului, potrivit webmd.com. Oboseala, crampele musculare şi modificările ritmului cardicac pot fi semne că nu există suficient magneziu în corp.

Nucile şi seminţele de dovleac sunt surse excelente de fier şi seleniu, precum şi alte minerale bune pentru tiroidă. Câteva nuci sau seminţe pe zi sunt suficiente pentru a beneficia de tot seleniul de care avem nevoie.

Carnea provenită din organe precum rinichi, ficat, inimă, conţine acid lipoic, un antioxidant care luptă cu radicalii liberi. Acest acid gras mai poate fi găsit în suplimentele alimentare. Prea mult acid lipoic însă poate dăuna bunei funcţionări a tiroidei. Totodată, acidul lipoic poate interfera cu medicamentele luate pentru tiroidă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: