Succesul politicilor PSD de creștere a economiei, reconfirmat de instituțiile financiare internaționale

0
Publicat:

Economia românească va înregistra un avans de 3,3% în acest an, şi de 3,8% în 2025, conform celui mai recent raport privind „Perspectivele Economice Globale” (Global Economic Prospects), publicat la 11 iunie de Banca Mondială.

Avansul exporturilor este un semn pozitiv pentru industrie. foto arhiva
Avansul exporturilor este un semn pozitiv pentru industrie. foto arhiva


"Aceste cifre sunt similare celor previzionat în ianuarie, ceea ce arată o stabilitate economică și o încredere sporită a instituțiilor financiare internaționale în măsurile Guvernului condus de Marcel Ciolacu. BM și BERD: PSD asigură o creștere sustenabilă a performanței economice a României În mai anul curent, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că nu şi-a modificat estimările privind evoluţia economiei româneşti în 2024.


Conform celor mai recente prognoze ale BERD, PIB-ul României ar urma să înregistreze un avans de 3,2% în acest an, similar estimărilor din luna septembrie 2023. 


Creşterea ar urma să accelereze la 3,4% anul viitor. Aceste proiecții stabile reflectă optimism în ceea ce privește performanța economică a României pe termen mediu. Stabilitatea estimărilor instituțiilor financiare internaționale arată că politicile economice actuale promovate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu și mediul de afaceri din România sunt suficient de robuste pentru a susține o creștere economică sănătoasă.

Marcel Ciolacu. FOTO captură Facebook
Marcel Ciolacu. FOTO captură Facebook

Comerțul internațional al României a revenit la creșteri de două cifre în T2 2024Primele date privind comerțul internațional al României pentru trimestrul al doilea al acestui an indică o revenire semnificativă, cu creșteri de două cifre atât la importuri, cât și la exporturi. 


Datele referitoare la importuri sunt strâns legate de avansul consumului intern, reflectat mai ales în creșterea vânzărilor cu amănuntul, care au înregistrat, de asemenea, creșteri de două cifre în aprilie.

Avansul exporturilor este un semn pozitiv pentru industrie, iar analizele economice realizate de Standard & Poor’s (indicele PMI) și institutul german de studii economice IFO sugerează o revenire pe creștere în aprilie și mai, în special în industria prelucrătoare. Această tendință pozitivă este observată atât în România, cât și în Germania, principala destinație de export pentru produsele românești.

România alege

Disclaimer:

“România alege" gǎzduieşte articole prin care partidele si politicienii care candideazǎ la alegerile din 2024 îşi expun viziunile şi soluțiile pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntǎ societatea româneascǎ. Autorii îşi asumǎ integral rǎspunderea pentru conținutul acestora, precum și eventualele consecințe.

Redacția Adevǎrul nu îşi asumǎ conținutul acestor materiale, nefiind implicatǎ in niciun fel in redactarea lor.Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite