Raluca Moisă

Raluca Moisă

Jurnalist
Vezi mai multe
 • acum 6 luni

  Bogdan Alexandrescu (Dexter): „Francezii redescoperă, fascinaţi, la noi, mujdeiul“

  În 2012, show-ul „Masterchef“ aducea în faţa publicului un tânăr diferit de tiparul bucătarului clasic, dar pasionat şi determinat: Bogdan Alexandrescu. Dexter (porecla pe care a căpătat-o atunci) a ajuns să conducă bucătăria restaurantului Ibrik din Paris, reuşind să transpună în farfurii apetisante, preparate definitorii ale gastronomiei româneşti: sarmale, mici şi papanaşi. Şi, ghiciţi ce: pretenţioşii gurmanzi francezi le adoră.

 • acum 7 luni

  Friptura ideală sau pizza perfectă?

  Cine poate refuza o friptură la grătar, suculentă şi aromată? Dar o pizza cu aluat subţire şi multă mozzarella topită? Despre carnea roşie de calitate şi ce se poate face din ea pentru a o pune cât mai bine în valoare, dar şi despre pizza perfectă au vorbit Adi Hădean, fostul membru al juriului „Masterchef“, respectiv antreprenorul Adrian Hristu, la „Food Bloggers Conference 2019“.

 • acum 8 luni

  România, la coada istoriei. La coada care va scrie istoria

  Vă mai amintiţi celebra manea de la un chiolhan cu importante figuri din PSD: „Să vină diaspora, că noi ne p***m pe ea?̋” Ei bine, diaspora a venit. A venit masiv la vot. Mai responsabilă ca niciodată. Aliniaţi la cozi imense s-au aşezat românii din diaspora, mulţi dintre ei în singura zi liberă. De la muncitori în construcţii la ingineri IT, de la femei de serviciu la medici. Aşezaţi, crunt de responsabil, la marea coadă care va scrie istoria.

 • acum 8 luni

  Madonna şi Eurovision: sfântă naivitate, sfântă manipulare

  N-am mai văzut atâta şoc şi groază de la referendumul Brexit. Când, a doua zi după vot, cea mai căutată sintagmă pe Google, în Marea Britanie, a fost „What is Brexit”. Prestaţia Madonnei la Eurovision nu e nimic altceva decât ceea ce trebuia să fie. Acuzele, scuzele şi argumentele post-show sunt doar pentru cei naivi. O spun din postura de jurnalist care a participat la mai multe ediţii internaţionale ale concursului.

 • acum 11 luni

  Ana Consulea, cofetarul anului 2018: „Uităm că facem mâncare pentru alţi oameni, nu pentru breasla noastră“

  Cu o filosofie pragmatică de business, dublată de o rigoare nemţească, fără orgolii sau ranchiune dâmboviţene, Ana Consulea construieşte „sănătos“ o afacere de succes. Prăjiturile ei, fie că sunt realizate după vechi reţete româneşti, fie că transpun gustul fin al deserturilor franţuzeşti, au atâta succes pentru că aplică o regulă simplă, dar fundamentală: mâncarea nu e un moft ce ţine de orgolii, ci e făcută pentru a aduce bucurie celor din jur.

 • acum 1 an

  Alex Petricean: „Visul meu este să pun România pe harta gastronomică a lumii“

  Cuţitele nu au fost mereu ustensilele sale favorite, ci prefera spada. Studia pentru o carieră în publicitate şi s-a simţit jignit când mama sa i-a sugerat să devină bucătar. Paşii l-au purtat pe Alex Petricean din studioul „Masterchef“ în bucătării profesioniste, până a avut viziunea propriului drum de urmat. Acum, tânărul, desemnat cel mai bun bucătar din România de ghidul Gault&Millau, încearcă să transforme mâncarea într-o emoţie supremă.

 • acum 2 ani

  Ultimul dar al lui Andrei Gheorghe

  Şi era miez de zi, şi mai era şi miez de noapte, iar noi ne hăhăiam ca proştii, că, de, eram copii de provincie, din familii cu frica lui Dumnezeu, iar el spunea cuvintele alea, în direct, pe radio. Asta până să ne cuprindă vocea aia nepământeană ca-ntr-un cocon, până se ne hipnotizeze mintea aia sclipitoare şi să ne deschidă ochii şi visurile.

 • acum 4 ani

  „Dacă ai avea o ultimă urmă de decenţă şi moralitate, Oana Stancu, ţi-ai cere iertare. În faţa lui Dumnezeu şi a copilului tău“

  „Dragă“ Oana Stancu, ar fi trebuit să auzi de mine. Pentru că am făcut în cariera mea de 14 ani lucruri mai importante şi, cu siguranţă, mult mai frumoase decât cele pe care le prezentaţi sub titlul de „jurnalism“ la Antena 3. Printre ele, interviuri cu Pink, Metallica şi Carlos Santana. Ah, da! Şi-am mai făcut ceva: un copil. Suferind de aceeaşi boală ca tine: trombofilie. Dar, înainte să fiu mamă, am fost jurnalist. Şi sunt!

Vezi mai multe