Raluca Moisă

Raluca Moisă

Jurnalist
 • acum 1 an

  Cum prepari cel mai bun profiterol

  Poate că la prima vedere pare destul de complicat de preparat, însă cu puţină răbdare şi îndemânare te poţi bucura de acest fabulos desert clasic francez: profiterol.

 • acum 1 an

  Piersici umplute: desertul copilăriei

  Deşi cofetarii zilelor noastre ne tentează cu deserturi moderne, sofisticate şi neapărat instagramabile, nu avem cum să uităm gustul prăjiturilor de casă din copilărie.

 • acum 2 ani

  Bogdan Alexandrescu (Dexter): „Francezii redescoperă, fascinaţi, la noi, mujdeiul“

  În 2012, show-ul „Masterchef“ aducea în faţa publicului un tânăr diferit de tiparul bucătarului clasic, dar pasionat şi determinat: Bogdan Alexandrescu. Dexter (porecla pe care a căpătat-o atunci) a ajuns să conducă bucătăria restaurantului Ibrik din Paris, reuşind să transpună în farfurii apetisante, preparate definitorii ale gastronomiei româneşti: sarmale, mici şi papanaşi. Şi, ghiciţi ce: pretenţioşii gurmanzi francezi le adoră.

 • acum 2 ani

  Friptura ideală sau pizza perfectă?

  Cine poate refuza o friptură la grătar, suculentă şi aromată? Dar o pizza cu aluat subţire şi multă mozzarella topită? Despre carnea roşie de calitate şi ce se poate face din ea pentru a o pune cât mai bine în valoare, dar şi despre pizza perfectă au vorbit Adi Hădean, fostul membru al juriului „Masterchef“, respectiv antreprenorul Adrian Hristu, la „Food Bloggers Conference 2019“.

 • acum 2 ani

  România, la coada istoriei. La coada care va scrie istoria

  Vă mai amintiţi celebra manea de la un chiolhan cu importante figuri din PSD: „Să vină diaspora, că noi ne p***m pe ea?̋” Ei bine, diaspora a venit. A venit masiv la vot. Mai responsabilă ca niciodată. Aliniaţi la cozi imense s-au aşezat românii din diaspora, mulţi dintre ei în singura zi liberă. De la muncitori în construcţii la ingineri IT, de la femei de serviciu la medici. Aşezaţi, crunt de responsabil, la marea coadă care va scrie istoria.

 • acum 2 ani

  Madonna şi Eurovision: sfântă naivitate, sfântă manipulare

  N-am mai văzut atâta şoc şi groază de la referendumul Brexit. Când, a doua zi după vot, cea mai căutată sintagmă pe Google, în Marea Britanie, a fost „What is Brexit”. Prestaţia Madonnei la Eurovision nu e nimic altceva decât ceea ce trebuia să fie. Acuzele, scuzele şi argumentele post-show sunt doar pentru cei naivi. O spun din postura de jurnalist care a participat la mai multe ediţii internaţionale ale concursului.

 • acum 2 ani

  Ana Consulea, cofetarul anului 2018: „Uităm că facem mâncare pentru alţi oameni, nu pentru breasla noastră“

  Cu o filosofie pragmatică de business, dublată de o rigoare nemţească, fără orgolii sau ranchiune dâmboviţene, Ana Consulea construieşte „sănătos“ o afacere de succes. Prăjiturile ei, fie că sunt realizate după vechi reţete româneşti, fie că transpun gustul fin al deserturilor franţuzeşti, au atâta succes pentru că aplică o regulă simplă, dar fundamentală: mâncarea nu e un moft ce ţine de orgolii, ci e făcută pentru a aduce bucurie celor din jur.

 • acum 2 ani

  Alex Petricean: „Visul meu este să pun România pe harta gastronomică a lumii“

  Cuţitele nu au fost mereu ustensilele sale favorite, ci prefera spada. Studia pentru o carieră în publicitate şi s-a simţit jignit când mama sa i-a sugerat să devină bucătar. Paşii l-au purtat pe Alex Petricean din studioul „Masterchef“ în bucătării profesioniste, până a avut viziunea propriului drum de urmat. Acum, tânărul, desemnat cel mai bun bucătar din România de ghidul Gault&Millau, încearcă să transforme mâncarea într-o emoţie supremă.

Vezi mai multe
Modifică Setările