Eurovision 2023. Semifinala 1: care sunt primele 10 finaliste | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 țări au luptat pentru un loc în marea finală a competiției muzicale, dar numai 10 au mers mai departe, în urma votului publicului.

UPDATE 00:14 Primele zece țări calificate în finala Eurovision 2023 sunt Croația, Republica Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia și Norvegia.

***

Prima semifinală Eurovision 2023 se desfășoară la Liverpool, în Marea Britanie, țară care organizează ediția din acest an în numele Ucrainei.

Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croaţia, Elveţia, Israel, Moldova, Suedia, Azerbaijan, Cehia, Olanda şi Finlanda sunt țările care intră în această seară în concursul Eurovision 2023.

Loreen (Suedia) este considerată marea favorită la Eurovision 2023 FOTO Profimedia
Loreen (Suedia) este considerată marea favorită la Eurovision 2023 FOTO Profimedia

Reprezentanții celor 10 țări care se vor califica în finală vor fi desemnați exclusiv prin votul publicului.

În afară de telespectatorii din țările participante în semifinală (care pot vota pentru orice alt concurent în afară de cel din țara lor), în semifinala 1 votează și fanii Eurovision din Franţa, Germania şi Italia, aceste trei state fiind calificate direct în marea finală. La aceste voturi se adaugă şi votul online dat de Rest of the World. Acesta din urmă reprezintă o noutate a Regulamentului din acest an, prin care se oferă posibilitatea ca fanii aflați în țări neparticipante la Eurovision 2023 să poată vota prin aplicația www.esc.vote.

Marea favorită în această semifinală, dar și la câștigarea concursului, este Loreen, reprezentanta Suediei. Aceasta a mai câștigat trofeul în 2012, cu piesa „Euphoria“, iar în acest an este cel mai bine cotată la casele de pariuri.

Semifinala 1 Eurovision 2023, ordinea intrării în concurs

1        Norvegia – Alessandra - Queen of Kings

2        Malta - The Busker - Dance

3        Serbia - Luke Black - Samo mi se spava

4        Letonia - Sudden Lights - Aija

5        Portugalia - Mimicat - Ai coracao

6        Irlanda - Wild Youth - We Are One

7        Croația - Let 3 - Mama SC!

8        Elveția - Remo Forrer - Watergun

9        Israel - Noa Kirel - Unicorn

10      Moldova - Pasha Parfeni -Soarele și luna

11      Suedia – Loreen - Tattoo

12      Azerbaidjan –TuralTuranX - Tell Me More

13      Cehia – Vesna - My Sister's Crown

14      Olanda - Mia Nicolai și Dion Cooper - Burning Daylight

15      Finlanda – Kaarija - Cha Cha Cha

România evoluează în a doua semifinală Eurovision 2023

  37 de țări s-au înscris la concursul Eurovision 2023: 15 dintre ele participă în prima semifinală (9 mai), 16 în cea de-a doua semifinală (11 mai), iar 6 sunt calificate direct în marea finală (13 mai). Din fiecare semifinală, primele cele mai bune zece punctaje obţinute prin votul exclusiv al publicului vor califica 10 ţări în marea finală Eurovision.

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision FOTO Profimedia
Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision FOTO Profimedia

Theodor Andrei, reprezentantul României, cu piesa „D.G.T. (Off and On)“, va evolua în cea de-a doua semifinală, în data de 11 mai. El va intra în concurs cu numărul 3.  Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023 în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool.     

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite