Un serial despre spioni și Ceaușescu, la HBO Max. „James Bond e o caricatură a spionajului. Am vrut să fie ceva real“ VIDEO FOTO

0
Publicat:

HBO a lansat trailerul serialului „Spy/Master“, care va avea premiera pe 19 mai. Alec Secăreanu și Ana Ularu fac parte din distribuție.

„Spy/Master“ este un serial-dramă a cărui acțiune se desfășoară în timpul Războiului Rece și care spune povestea unui spion dublu, consilierul dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Serialul „Spy/Master“, scris și creat de Adina Sădeanu și Kirsten Peters, relatează, în șase episoade, o săptămână din viața personajului fictiv Victor Godeanu, mâna dreaptă și consilier al dictatorului român Nicolae Ceaușescu. Personajul principal este interpretat de Alec Secăreanu, cunoscut pentru rolul din „RUXX“. Godeanu are, însă, un secret: este agent dublu și trebuie să fugă din România înainte ca acoperirea lui să fie dată în vileag.

Alec Secăreanu (dreapta) interpretează rolul principal în serialul „Spy/Master“ FOTO HBO Max
Alec Secăreanu (dreapta) interpretează rolul principal în serialul „Spy/Master“ FOTO HBO Max

Având o singură posibilitate de a scăpa, el se folosește o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi, apoi, în Statele Unite. Ajutat de un agent Stasi sub acoperire (Svenja Jung) și de un agent CIA (Parker Sawyers) Godeanu încearcă să scape de KGB și de agenții din România (Ana Ularu și Laurențiu Bănescu), pe deplin conștient că dezertarea îi pune familia în pericol de moarte. Cu dialog predominant în engleză, producția este în desfășurare în România și Ungaria.

„În copilărie, obișnuiam să mă uit la James Bond, care este o versiune caricaturală a spionajului. Ne-am dorit cu-adevărat să evităm acest lucru. Am vrut să fie ceva real“, a declarat Kirsten Peters pentru Variety.

De-a lungul anilor, am întâlnit oameni care lucrează în serviciile de spionaj. Cu excepția unuia, nu erau deloc genul James Bond. M-a ajutat să înțeleg modul în care se ascund“, a declarat Adina Sădeanu pentru aceeași publicație.

Despre spionul Victor, personajul principal interpretat de Alec Secăreanu, Adina Sădeanu spune: „Este ambivalent. Am vrut să-i dăm o anumite slăbiciune și să-l punem să confrunte și cu asta“.  Mai ales pentru că Victor este un familist: soț și tată. Ceea ce face lucrurile și mai complicate pentru personaj.

„Pe vremea aceea, în comunism, trebuia să ai o familie. Altfel, oamenii ar deveni suspicioși. Familia lui ajunge să joace un rol important, pentru că își lasă fiica în urmă. În România acest regim a fost mult mai dur decât în ​​multe țări comuniste. Oamenilor le era frică să vorbească“, a mai declarat Adina Sădeanu pentru Variety.

Primele două episoade ale serialului au fost prezentate în premieră la Festivalul de Film de la Berlin 2023, la Berlinale Series, iar serialul va fi disponibil pe platforma HBO Max din 19 mai. Scenariul este scris de Adina Sãdeanu și Kirsten Peters, iar regia e semnată de Christopher Smith („Temple“, „Alex Rider“). Alec Secăreanu  fost nominalizat în 2017 la gala British Independent Film Award, pentru rolul din filmul „God’s Own Country“ (2017). „Spy/Master“ este una dintre ultimele producții pe care platforma de streaming le mai face în Europa Centrală și de Est.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite