VIDEO Alina Gorghiu: Exclud un Guvern PNL-PSD. Nu mă joc cu cariera mea politică. Cu USR nu avem niciun fel de relaţie. Băsescu este nefrecventabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Florin Suler
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Florin Suler

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit, la Adevărul Live, despre planurile de guvernare ale liberalilor, relaţia PNL cu PSD, dar şi cele mai importante obiective pentru următorii patru ani.

Adevărul Live: Aveţi o părere despre replica pe care domnul Dragnea a dat-o ieri lui Dacian Cioloş referitoare la judeţul Teleorman şi asistaţii social?
Alina Gorghiu: Eu vreau să întăresc ceea ce spune premierul. Este o diferenţă strigătoare la cer între judeţele administrate de liberali şi cele administrate de socialişti. Este o diferenţă în ceea ce înseamnă investiţii, şomaj, numărul de asistaţi social. În Ardeal, unde majoritatea primarilor sunt în PNL, şomajul este spre zero şi sunt investitori, iar oamenii nu se plâng că nu au locuri de muncă. Dolj, Teleorman şi Vaslui, sunt în top trei în ceea ce priveşte şomajul în România, dublu peste media naţională. Evident că are dreptate premierul. Liviu Dragnea, baronul de Teleorman, cel care de 26 de ani face şi desface Guvernele din România, nu s-a aplecat să gestioneze acel judeţ aşa cum trebuia. A fost la guvernare şi văd foarte mulţi oameni săraci şi ajutoare sociale şi multă frică de Dragnea.

Sunt multe lucruri pe care o poate face o administraţie. De ce în Ardeal se poate, şi în Teleorman, nu? Pentru că omul sfinţeşte locul. Domnul Dragnea nu a avut un interes să dezvolte judeţul pentru că ştie o teorie de la Iliescu încoace. Cu cât ţii populaţia mai săracă şi mai dependentă, cu atât poţi să-i minţi şi să le vinzi populism şi demagogie. Eu îmi doresc să văd bunăstare şi în Teleorman şi în Vaslui.

Vă potriviţi cu domnul Dragnea aici, care a spus că îşi doreşte o Românie dezvoltată uniform, să nu mai fie zone sărace.
La nivel de discurs, cu toţii ne dorim acest lucru. Numai că unii o pun şi în practică. Domnul Dragnea a fost trei ani la guvernare, vicepremier şi ministrul Dezvoltării. Ar fi putut să se ţină de cuvânt pe nişte proiecte pe care s-a angajat Guvernul. A promis un milion de locuri de muncă, nu a reuşit să facă niciunul. În anul acesta, Guvernul Cioloş a făcut 150.000 de locuri de muncă. Domnul Dragnea a promis autostrăzi, infrastructură. Niciun proiect de infrastructură nu a fost făcut. Să nu mai vorbesc de absorţia de fonduri şi nivelul de supra-reglementare. Vreo 40 de taxe au fost introduse de domnul Dragnea & Co. Practica l-a omorât pe domnul Dragnea.

Infrastructura lipsă este din cauza tuturor celor care au guvernat.
Este prima dată când se demarează proiectele prevăzute în master-plan. Acum două săptămâni a fost premierul la Iaşi şi a vorbit de autostrada Iaşi-Târgu-Mureş, cu date clare. Sunt lucrui concrete care se fac. Faptul că în timpul mandatului PSD fiecare ministru a venit cu master-planul lui şi s-au certat, nu este un lucru care nu trebuie spus. Bâlbele din mandatul guvernării PSD ne costă kilometri de autostradă. Avem un Guvern care îşi face treaba şi este nevoie de continuarea acestor proiecte în următorul mandat pe care eu îl vreau liberal.

Aş vrea să vorbim despre ceea ce a vorbit presa şi, anume, o relaţie tensionată între PNL şi Dacian Cioloş. Domnul Cioloş a negat că ar fi  o tensiune. De unde au apărut aceste informaţii?
De la prietenii PSD. A existat un suport real pentru Dacian Cioloş, care s-a concretizat în Parlament pe toate pachetele de reforme pe care a vrut să le facă. Am vorbit de continuarea unor proiecte de debirocratizare. Cu Dacian Cioloş am avut întotdeauna un dialog onest. Votul a fost unanim când am cerut susţinerea lui ca premier propus de PNL. Nu stau să aplec urechea când diverşi oameni care ar vrea să vadă o ruptură între PNL şi Dacian Cioloş mai aruncă pe piaţă diverse scenarii.

Au fost colegi din PNL care i-au reproşat premierului slaba implicare în campania electorală?
În momentul în care am stabilit că îl propunem pe Dacian Cioloş premier am ştiut care sunt parametri acestui parteneriat. Dacian Cioloş a spus ferm că vrea să-şi termine mandatul de premier independent, asta înseamnă că nu devine membru de partid până în 11 decembrie, nu ştiu ce va face după, iar PNL şi-a asumat o misiune pe care nimeni nu şi-a mai asumat-o în România. Să-şi schimbe garnitura parlamentară, venind cu resurse proaspete, şi şi-a asumat un prim-ministru care nu este membru de partid. Mi se pare limpede acest parteneriat. Că unii şi l-ar fi dorit pe Dacian Cioloş membru de partid, evident. O asumare politică a premierului făcea să fie mai simplu de gestionat campania. Dar nu întotdeauna calea cea mai simplă este calea care te duce la succes. Cred că acest demers pe care l-a făcut PNL în susţinerea unui premeir independent arată maturitate.

Relaţia cu USR. Din sondaje reiese că PNL, dacă va guverna, o va face, cel mai probabil, alături de USR.
Este varianta cea mai posibilă.

Cu toate astea, cei de la USR spun că nu vor să guverneze alături de PNL, că vor susţine un Guvern condus de Dacian Cioloş, dar fără să facă o alianţă. Care este relaţia dintre PNL şi USR?
Nu există niciun fel de relaţie. Vorbim despre un partid înfiinţat de şase luni de zile. Vorbim de o structură care a impulsionat nevoia de reformă în viaţa politică, dar este un partid care trebuie să confirme. Nu ştiu care va fi parcursul lui în Parlament, îmi doresc să intre în Parlament pentru că reprezintă un anumit electorat care nu se mai regăseşte, probabil, în partidele tradiţionale. Nu am vorbit nici noi, nici ei, despre o alianţă politică la nivelul Parlamentului, nici pre-electorală, nici post-electorală.Punctul care ne uneşte este propunerea de prim-ministru. Vom vedea după alegeri la ce formulă de discuţii se va ajunge după alegeri. Îmi doresc un Cabinet condus de Dacian Cioloş cu susţinerea parlamentară a unui spectru cât mai larg.

Cine n-ar intra într-o alianţă alături de PNL?
Exclus orice fel de discuţie cu PSD pentru o formulă guevrnamentală cu PSD.

Negaţi şi dvs. la fel ca şi Liviu Dragnea că s-ar putea să avem un Guvern PSD-PNL?
Categoric. Este o variantă pe care o exclud. Nu mă joc cu cariera mea politică, nici cu credibilitatea mea şi nici nu îmi bat joc de viaţa partidului. A fost un vot dat în unanimitate cu privire la necolaborarea cu PSD. Ceea ce ni se pare firesc. Dacă este nevoie voi spune dimineaţa, la prânz şi seara. Văd că, în ciuda declaraţiilor PNL că nu se va face niciun fel de alianţă cu PSD, în ciuda declaraţiilor lui Dacian Cioloş, există această nevoie venită dinspre PSD, poate nu din partea lui Liviu Dragnea, aruncării scenariului apropierii PSD de PNL pentru c ă probabil vor să-şi liniştească membrii de partid că, într-un fel sau altul, vor ajunge să guverneze. Eu mai bine stau în opoziţie decât să guvernez cu PSD.

Şi Traian Băsescu?
Opinia mea este că nu va intra în Parlament. Dar dacă va intra în Parlament este o variantă de nefrecventat pentru PNL. Cel mai important lucru pe care putem să-l facem este să-i facem pe oameni să înţeleagă cât de importantă va fi o prezenţă mare la vot. Dacă nu vreţi stagnare sau PSD, veniţi la vot pentru că dreapta a fost avantajată întodeauna de o prezenţă ridicată. Cred că trebuie să le spun că se joacă între două dimensiuni. Vreţi o Românie cu Dacian Cioloş cu prim-ministru, care înseamnă o Justiţie corectă, o economie în favoarea contribuabilului, o povară fiscală redusă, sar vreţi un stat în care Justiţia se face la PSD cum se făcea pe vremuri, cota unică dispare şi se merge spre cotă progresivă.

Domnul Dragnea a negat asta.
Ei. Luaţi toate declaraţiile domnului Dragnea de când vorbeşte despre măsuri în domeniul fiscal. Avem două variante. Un PNL care poate a greşit, care a oscilat în anumite momente, care nu a fost foarte ferm, dar vorbim de un partid care s-a schimbat, cu resurse umane noi, cu un prim-ministru care s-a descurcat bine, în ciuda unei majorităţi. Şi un partid care defilează cu o structură anchilozată, cu resursă umană neîmprospătată şi care nu a demonstrat nimic trei ani la guvernare.

Reforma statului. Reorganizarea administrativ-teritorială. O nouă Constituţie. Este nevoie de asta? Le va susţine PNL?
Este nevoie de o rediscutare a atribuţiilor instituţiilor în România. Multe se suprapun. Nevoia pe discuţie a Constituţiei. Dacă facem revizuire sau nu, facem o Constituantă şi refacem Constituţia. Este nevoie de o descentralizare serioasă, de subsidiriatitate, trebuie să se ocupe şi autorităţile locale. Cât despre Constituţie, învăţăm din eşecul revizuirii Consitutţiei. Este nevoie de un consens politic. Dacă pe teme regionalizării, pe care a vrut domnul Dragnea să o facă pe gustul baronilor şi nu i-a reuşit, şi pe revizuirea Constituţiei, nu înţelegem că este nevoie de consens politic, nu o să se întâmple. Categoric am optimismul debordant să cred că într-un mandat viitor vom putea să coagulăm o majoritate pe aceste reforme.

Aţi urmărit ce a spus domnul Dragnea pe tema aceasta? A zis fix ca dvs., că este nevoie de consens politic.
Pentru că nu se poate face altfel.

Declaraţiile celor doi mari lideri spun acelaşi lucru. Mă aştept să se întâmple.
Vă mai dau eu câteva exemple în care domnul Dragnea a spus ceva şi a făcut altceva. A spus că vrea depolitizarea TVR şi şi-a pus un director apropiat de PSD care acum cenzurează interviuri cu prim-ministrul. A mai spus că simte nevoia de depolitizare a CCR şi că nu va propune membri de partid. Lăsaţi-mă cu ce spune domnul Dragnea şi ce face domnul Dragnea că nu aş spune semnul egal. Domnul Dragnea, în momentul în care discută un proiect amplu de reformă, simte nevoia să tragă o virgulă astfel încât să fie favorabil pentru PSD.

Tebuie schimbate legile electorale?
Eu le-am îmbunătăţi. De exemplu ce mi-aş dori să văd. O suprapunere a alegerilor. Alegerile locale se suprapun cu c ele parlamentare astfel  încât să mai segmentăm administraţia în campania electorală. Mi-aş dori să schimbpm legea electorală şi să avem alegeri în două tururi de scrutin. Este important cum comunici că sunt alegeri generale şi lista pentru Parlament. Parcă nu este viaţă în campanie în lipsa panotajului. Este foarte bine că este finanţată campania de la buget şi cu un plafon limitat, însă aş schimba partea de expunere a candidaţilor şi partea de vizual. Vom ajunge la votul prin corepondenţă şi pentru Preşedinţie şi, pe termen lung, vom discuta şi despre votul electronic.

Economia. Am spus mereu că este baza tuturor lucrurilor. Care este, în viziunea PNL, motoarele de creştere economică în următorii patru ani?
Vorbeam şi cu colegi de-ai mei şi cu prim-ministrul, am pornit în gândirea economică pe care o expunem publicului de la nevoia că economia trebuie să fie stabilă. Creşterea economică, cea de 5% pe care ne-o dorim multiplicată în buzunarele oamenilor, este marea hibă în acest moment. Este creştere economică, dar parcă nu se regăseşte în buzunarele fiecăruia dintre noi. Partea de investiţii a lăsat de dorit. Trei ani în guvernarea PSD-Ponta-Dragnea au fost tăiate investiţiile cu 25% în fiecare an. Singurul lucru care a crescut în madatul Guvernului Ponta a fost fondul de rezervă pus la dispoziţia prim-ministrului, s-a mărit de 14 ori, dândud-se cu dedicaţie la primari PSD. Dacă vom pune accent pe Agricultură, reindustrizalizare, vom putea să repornim nişte motoare care acum merg cu frâna de mână trasă. La aceste lururi mai adaugi şi o viziune în ceaa ce priveşte fiscalitatea. Te duci unde îl doare pe întreprinzător: povara fiscală. Avem un proiect care înseamnă cotă unică generalizată: 16%. Este un lucru care îţi va scoate economia neagră la suprafaţă.

Adică toate firmele care funcţionează aici să-şi plătească impozitul pe profit în România?

Da, să să-şi plătească conform directivei europene, impozitul pe profit în România. Această directivă are termen de transpunere 2019, iar nouă ni se pare firesc să o implementăm, să o transpunem cât mai repede posibil. Nu s-a putut sesiunea aceasta, deşi am depus proiectul, pentru că nu a vrut PSD.  Avem orgolii când vine vorba de bugetul României.

Mai avem gândite pentru întreprinzători măsuri de debirocratizare. Azi, un contribuabil completează 55 de declaraţii. Noi le reducem la cinci. Avem proiectul cu plata cu un singur click a taxelor şi impozitelor. Suprareglementarea este în momentul de faţă o cauză care ne destabilizează mediul de afaceri. Trebuie să ajungem la o legislaţie suplă, eficientă, pe care o poţi îmbunătăţi în timp.

PSD vorbeşte de un Fond Suveran de Investiţii.
Nu vreau să comentez pentru că aş fi critică. PSD vrea să introducă în aceeaşi oală companii pe care să le căpuşeze ulterior. Fondul Român de Dezvoltare Urban Rural are modelul european în vedere. Evident, ne dorim ca acest fond să aibă o guvernanţă privată, ne dorim ca acest fond să creeze plusvaloare pe proiecte de infrastructură mari din România, pe proiecte de investiţii unde statul nu ar genera suficiente fonduri.

Ştiţi ce ne diferenţiează de PSD în acest proiect? Resursa umană cred că va fi definitorie. Istoricul pe care PSD îl are în toată această guvernare mai îndepărtată sau apropiată îmi arată că oamenii fac diferenţa. Un prim-ministru ca Dacian Cioloş poate să imprime  foarte multă seriozitate în derularea tuturor acestor proiecte.

Educaţia e un domeniu extrem de important. Dacian Cioloş spunea luni că România se confruntă cu o problemă a calificării forţei de muncă? Cum punem pe picioare Educaţia?

Exact, de la momentul desfiinţării învăţământului profesional de Ecaterina Andronescu. Diagnoză există şi se cam ştie ce trebuie să facem în Educaţie. Trebuie doar să pui degetul pe rană. Odată, trebuie discutat că învăţământul în România trebuie să fie timpuriu. Doi, trebuie să adaptezi curricula la nevoia reală a elevului şi pieţei muncii. Trebuie să existe o evaluare clară a corpului didactic din România. Ca să poţi să ai cadre didactice trebuie să le salarizezi. Ai nevoie de un procent din PIB decent ca să nu vorbeşti de subfinanţare. În mod cert trebuie să vezi ce se întâmplă în mediul rural. Pentru că rata de abandon e mare, cadrele didactice sunt slab pregătite pentru că aici nu se duc oameni din sistemul de învăţământ. O cheie a rezolvării problemelor e şi învăţământul profesional dual. Cred că nu ar trebui să mai permitem să iasă studenţi din facultăţi cu diplome de şomeri. „Şcoala după şcoală“ e un alt proiect esenţial pentru liberali. Ştiu că va fi extins de la programul pilot cu 30 de şcoli la toate şcolile din România. Ai nevoie de infrastructură, cadre didactice, bani.

Vi se pare că actualul ministru al Educaţiei e pe o linie bună?

Mi se pare că a îndrăznit să pună problema tranşant. Fie că vorbim de şcolile doctorale, fie că vorbim de examenele pentru directorii de şcoli. Sunt paşi pe care mă bucur că i-a făcut actualul ministru.

Se tot vorbeşte de 27 de ani de reformarea domeniului de Sănătate. Cum vindecăm boala sistemului sanitar?

Este un sistem din care foarte mulţi s-au îmbogăţit. Din păcate, foarte mulţi cetăţeni au murit. Este alt domeniu în care trebuie, de urgenţă, luate măsuri. A rezolvat, de exemplu, Dacian Cioloş o parte din nevoile urgente în Sănătate şi Educaţie. S-a mărit cu 15% salariile medicilor şi profesorilor. Însă, e insuficient pentru a însănătoşi aceste sisteme. Noi ne-am asumat dublarea salariilor medicilor în condiţiile în care vorbim de legea salarizării personalului bugetar. Evident, toate aceste creşteri vor fi pe următorii patru ani de zile. Însă, dacă nu vom stopa migraţia medicilor suntem în faţa unei provocări la securitatea medicilor. Avem nevoie de infrastructură în Sănătate. Abia astăzi s-a semnat hotărârea pentru cele trei locaţii, la Iaşi, Craiova şi Cluj pentru spitalele regionale. Abia azi, în 2016. Avem în programul de guvernare 8 spitale regionale.

Exact ca PSD?

Nu, PSD-ul are un mare spital aici, dar dacă în întrebaţi pe domnul Dragnea câte spitale a făcut nu ştiu dacă o să vă spună că nu a făcut niciunul. Avem o infrastructură secundară spitalelor care se cheamă „Casa medicului“. Sunt 900 de imobile la nivel naţional. Avem o estimare pe fiecare judeţ Casa medicului însemnând un imobil în care medicul se duce, are locuinţa, dar şi locul unde face analize. Legea prevenţiei este, de asemenea, eminamente importantă. Dacă nu ne apucăm să facem prevenţie în România şi să avem analize gratuite pentru pacienţi o să plătim cât nu o să putem duce ca stat.  

Ne daţi garanţii că Justiţia nu o să mai fie vreodată controlată de politic? E una din marile temeri ale cetăţenilor?

Din partea PNL nu trebuie să aibă nimeni această temere. Lumea ştie diferenţele între PNL şi PSD la ridicarea imunităţilor şi pe tot ceea ce înseamnă proiecte bune pentru sistemul judiciar din România. Însă, mai sunt lucruri de făcut şi în acest sistem. O temă pe care trebuie să o abordăm direct este cea legată de recuperarea prejudiciilor în dosarele penale. Nu se recuperează aproape nimic acum. E o sursă importantă. Pe mine nu mă încălzeşte că cineva face puşcărie, dacă nu recuperăm din prejudicii.

Doi, eu chiar cred că este necesar să vorbim într-o Ro,mânie în care Justiţia vrem să fie îmbunătăţită şi de o lege a răspunderii magistraţilor. Este necesar. În toate statele funcţionează răspunderea magistraţilor. Câtă vreme ai un număr de cazuri în care constată CEDO că sunt derapaje, că sunt abuzuri, că sunt persoane achitate după ce au stat în puşcării, cred că e nevoie să-i responsabilizăm pe acei magistraţi care au greşit. Cred că dacă se pot corecta greşeli şi erori, atunci să se întâmple.

Eu aş întări CSM-ul. Mi-aş dori un CSM care să nu facă doar rolul de comunicator. Să nu dea doar comunicate.Să fie un CSM care să vegheze realmente la ce se întâmplă în sistemul judiciar din România. Aş vrea să văd că Justiţia nu se mai face televizat, ci în sălile de judecată, acolo unde trebuie.

PNL va susţine în Parlament modificări ale Codului Penal şi a celui de Procedură Penală?

Depinde de propuneri. Sunt foarte multe decizii ale CCR, de exemplu, care te obligă să modifici. Nu pot să vă dau un răspuns standard pentru că trebuie analizată fiecare dispoziţie în parte. Dacă decizia CCR trebuie aliniată cu Codul, sigur o vom face. Altfel, nu trebuie să fie nicio grijă. Nu la PNL, ci la PSD e dorinţa de desfiinţare a DNA şi ANI. Noi am sprijinit întotdeauna instiruţiile anticorupţie din România.

PNL nu va merge pe tăierea din atribuţii ale ANI sau DNA?
Din perspectiva aceasta, nu. Dar e nevoie de perierea Codurilor. În afară de câteva momente în care s-a încercat un ritm abrupt de modificare a legislaţiei să ştiţi că în marea majoritate a cazurilor a fost invitaţi la comisii factorii de decizie, ceea ce e o regulă la noi. Noi dezbatem cu toţi factorii implicaţi.

Care ar trebui să fie rolul României într-o UE aflată acum în criză?
Ar trebui să fie un rol puternic, să susţinem acest proiect cu un rol mult mai important în această structură. Dar e un rol care nu generează crize, ci încearcă să le blocheze. Mă bucur că la nivelul preşedinţiei se discută de proiectul de ţară pentru a vedea care vrem să fie rolul nostru în proiectul european, în condiţiile care au fost multe provocări în ultima vreme. Cred că ar trebui să fim o voce puternică în interior, nu în afară. Aici găsim consens în politica românească.

Relaţia cu Republica Moldova, după alegerea lui Igor Dodon. Cum ar trebui să se raporteze România la Rep. Moldova?
Ca şi până acum. În mod constant am fost parteneri ai Republicii Moldovei. Am certitudinea că nu se va schimba raportarea României la Republica Moldova. Că este ales acum un preşedinte filorus, că a spus că va face prima vizită la Moscova sunt declaraţii pe care mine mă interesează, dar accentul vreau să-l pun pe parcursul pro-european al Republicii Moldova.

Credeţi că e bine sau nu să renunţăm la dezideratul Unirii?
Nu cred că am renunţat noi vreodată. Trebuie să mai fie vrea şi românii de peste Prut. Improtant e să ne regăsim acest deziderat într-o Uniune puternică. Rămâne de văzut dacă se va realiza sau nu acest deziderat.

Statele Unite sunt partenerul strategic, dar avem un preşedinte acolo, cu suflu nou. Ne preocupă acest lucru deoarece nu ştim cum se va raporta noua administraţie la zona noastră. Cum vedeţi relaţia cu SUA?

Deloc schimbată. În ciuda unor declaraţii de campanie electorală aţi văzut cum şi-a structurat algoritmul din jurul domniei sale, inclusiv ministrul Apărării. Sunt oameni care înţeleg clar ce înseamnă NATO, parteneriate strategice. Cred că repubicanii au fost mereu susţinători acestei politici de parteneriat. Nu am vreo emoţie că se va schimba perspectiva.

Însă, întotdeauna e loc de mai bine. Noi trebuie să ne ţinem angajamentele în mod ferm. Mă aşteptam aici ca domnul Dragnea să nu treacă uşor peste declaraţia fostului premier Victor Ponta care spunea că nu e nevoie de 2% pentru apărare, în condiţiile în care pSD a semnat acel pact înaintat de preşedintele României.

Credeţi că România ar trebui să încerce să deschidă şi o relaţie bilaterală cu Federaţia Rusă sau să se deruleze exclusiv prin UE?
Poziţia noastră cu privire la Federaţia Rusă a fost clară, trebuie gândită cu partenerii noştri. E un stat care a avut anumite derapaje în ceea ce priveşte politica regională: uitaţi-vă la Crimeea, uitaţi-vă la ce se întâmplă în Ucraina. Motiv  pentur care cred că o politică prudentă, dar fermă în condiţiile stabilite sunt cele mai sănătoase.

Cum vede PNL viitorul Guvern?  Formează PNL întreg cabinetul sau le oferă posturi şi partenerilor?
Nu aş discuta despre cum va fi formula guvernamentală pentru că vreau să ne concentrăm pe finalul acestei campanii. Evident, o majoritate parlamentară îşi va impune un cabinet după discuţiile cu premierul propus. Sigur, premierul va avea un cuvânt greu de spus în formarea cabinetului, dar nu exclud să fie profesionişti în acel cabinet, nu doar membri de partid.

Dacă Cioloş va vrea să păstreze doi-trei miniştri?
Sunt convinsă că aceste discuţii vor avea loc după 11 decembrie în funcţie de rezultatul obţinut în alegeri.Vreau să le spun oamenilor că PNL e un partid cu tradiţie, dar care a învăţat să se schimbe. E un partid care a mai şi greşit, a avut şi momente de stângăcie. Acum avem nevoie ca prin alegeri să dăm românilor un Parlament credibil. Îi invit pe toţi la vot indiferent de opţiune. Aş vrea ca cele mai multe să se ducă spre PNL şi Dacian Cioloş.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite