Valeriu Nicolae, atac la adresa lui Dîncu: Musteşte de o superioritate delicat asezonată cu un butoi de ego şi flambată în aroganţă cât cuprinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valeriu Nicolae, fost consilier de stat pe probleme de incluziune socială şi, ulterior, secretar de stat în Ministerul Muncii, l-a atacat pe vicepremierul Vasile Dîncu, pe care l-a catalogat „arogant”, într-un text pe blogul său.

Valeriu Nicolae a publicat pe blogul personal, mai multe texte dedicate experienţelor sale din guvernul tehnocrat. În ultimul text, Nicolae îl critică pe Dîncu pentru modul în care se comporta.  Nicolae invocă faptul că a vrut să „salveze” un proiect de 3.000.000 de euro, pe care-l bloca Ministerul Dezvoltării, însă atitudinea lui Dîncu nu ar fi fost una pozitivă, de susţinere a demersului său.

„Cam disperat îi trimit domnului vice-premier Dîncu un SMS în care îl rog să îmi delege un secretar de stat pentru a putea rezolva problema. Nu de alta, dar blocajul principal este la ministerul dumnealui. Îmi raspunde cu un SMS  iritat ca delegarea nu se face prin SMS. Îl sun. Şi îmi iau ditamai smetia – practic sunt pus la punct cu: cine mă cred că sunt, că doar nu am scris «Don Quijote», că nu a auzit nimeni de mine şi că guvernarea nu se face cu diletanţi. Tonul e minunat, musteşte de o superioritate delicat asezonată cu un butoi de ego şi flambată în aroganţă cât cuprinde (...) Mă gândesc să îi spun rapid ca m-a recomandat domnul Oprea, un mare scriitor român, dar bănuiesc că nu o sa guste deloc ironia. În plus are parţial dreptate, asa ca încerc să îl impac, deşi reacţia mi se pare exagerată. Îi răspund super zen că scopul meu este să salvez 3.000.000 de euro şi că am nevoie de ajutor, chiar daca nu am ales cea mai bună metodă. Îmi răspunde cu recomandarea să folosesc căile instituţionale şi îmi închide plin de galanterie telefonul, înainte de a apuca să mai zic ceva”, a scris Nicolae.

Fostul consilier al lui Cioloş menţionează şi faptul că Dîncu i-ar fi luat apărarea lui Tobă şi lui Oprea. „Excelenţa Sa va părea a fi foarte preocupat de apărarea domnului Toba şi indirect a domnului Oprea în discuţiile în guvern la care particip şi va încerca să îi închidă gura domnului Vlad Alexandrescu care nu se sfia deloc să zică de plagiate şi plagiatori de fiecare dată când avea ocazia. În toate împrejurările posibile, domnul Vice-Prim-ministru nu va ezita, în mod colegial să îţi declare părerea despre stupizenia mea celor care mă cunosc“, a mai scris Nicolae

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite