UPDATE Multiple cazuri de Covid-19 la Ministerul Dezvoltării. Victor Banţa: „În minister nu e niciun focar. Noi purtăm mască şi respectăm regulile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane din conducerea Ministerului Dezvoltării au fost depistate pozitiv în urma testării pentru Covid-19, potrivit surselor „Adevărul”.

UPDATE Victor Banţa, secretar general-adjunct în Ministerul Dezvoltării, a venit cu precizări în ceea ce priveşte situaţia sa şi cea de la minister. 

„Noi purtăm mască în instituţie şi respectăm regulile. În minister nu e niciun focar, asta pot să vă spun sigur. Luni sau marţi cel mai probabil puteam să mă infectez. Poate şi.miercuri, pentru că şi atunci am tot umblat prin Bucureşti. Dar ţin să subliniez: nu e niciun focar în minister. Eu, personal, lucrez singur în birou, iar dacă vine cineva îmi pun mască”, a declarat Victor Banţa. . 

Reprezentantul guvernamental a subliniat că „sursa infectării e necunoscută” dat fiind faptul că „răspândirea e comunitară”.

De asemenea, secretarul general-adjunct a precizat că a fost în concediu, iar acest lucru explică de ce nu ar fi putut să ia Covid-19 din instituţie. Mai mult, acesta precizează că în prezent atât el, cât şi familia sa, sunt în carantină. 


Toţi demnitarii din Ministerul Dezvoltării s-au testat luni, iar în urma acestora două persoane cu funcţii de conducere au fost găsite pozitiv. Mai precis, persoanele găsite pozitiv la testul efectuat sunt Victor Banţa, secretar general-adjunct, şi Liviu Bostan, consilier al lui Ion Ştefan (plus consilier judeţean în CJ Vrancea). 

Angajaţilor care au interacţionat cu cei doi mai mult de 15 minute şi la mai puţin de doi metri li s-a cerut să izoleze la domiciliu. 

Luni s-a testat şi premierul Ludovic Orban, după ce acesta a intrat în contact cu un moderator de televiziune depistat cu Covid-19. Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite