„Unde-s banii, hoţilor? În comisioanele pe care le luaţi sau în şpăgile din cimitir?“. Opoziţia a lansat acuzaţii dure la adresa Vioricăi Dăncilă şi a PSD-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă este aşteptată astăzi, începând cu ora 16.00, în Camera Deputaţilor pentru dezbateri pe tema Ordonanţei 114/2019, cunoscută şi ca Ordonanţa lăcomei, în urma unei solicitări depuse de PNL.

UPDATE Liviu Dragnea, după dezbaterea la care a participat şi Dăncilă:

Care sunt companiile din Fondul de Dezvoltare?

Toate discuţiile sunt de a fi incluse companii care să ridice cota Fondului. 

Modificări la Pilonul 2 de pensii?

Am înţeles că mâine va fi o discuţie la Guvern. Fondurile de pensii care gestionează bani să aibă o abordare mai bună, adică să aibă posibilitatea participării la pat

Mai e susţinut Tudorel Toader?

Vedem miercuri. 

Ce o recomandă pe Olguţa Vasilescu pentru funcţia de consilier al premierului Dăncilă?

Ceea ce o recomanda şi pentru Ministerul Transporturilor. Era un om priceput, un om de administraţie. Cred că decizia premierului a fost una bună. 

Cătălin Rădulescu propunea un miting organizat de PSD pentru apărarea Secţiei speciale?

Nu ştiu dacă trebuie să apărăm noi o secţie. De ce o îngrijorare privind această secţie. 

În ceea ce priveşte PE, nici nu mai contează cine va fi procuror european. Nu va avea legitimitate. 

Care e scopul proiectului privind repatrierea aurului în ţară?

Aurul ţării să vină acasă. De ce să stea în continuare în afara ţării. De ce să stea bogăţiile noastre afară. Acum, noi doar plătim o chirie. 

Pentru ce ar fi folosit? 

Ştiţi ce nu înţeleg la voi. Cu atâta uşurinţă criticaţi o măsură de a aduce o bogăţie acasă. În primul rând, siguranţa. Aurul e normal să-l ai acasă. Aşa s-a pus problema şi acum câteva decenii şi am rămas fără tone de aur.. 

UPDATE Viorica Dăncilă: Rezultatele de până acum ne arată că avem recunoaştere în plan extern. Eu apăr România. Europarlamentarii dumneavoastră au votat împotriva României. Doamna Turcan, aveţi atâta venin că aţi face invidioasă şi o viperă.  

Domnule Roman, când aţi folosit cuvântul hoţ, cred că v-aţi referit la dumneavoastră. 

Să vorbesc liber (n.r. - întrebare către cei care o contestau din sală)? Decât să vorbesc liber şi să spun prostii, mai bine să am o hârtiuţă în faţă şi să spun lucruri corecte. 

Domnule Tudose, nu am să vă răspuns şi nu am să fiu nici ironică şi nici caustică. 

UPDATE Mihai Tudose, deputat Pro România: Referitor la taxe. Una e să tai mere, alta e să pleci cu pomul. Toate taxele se regăsesc la români. O întrebare, pe final: dacă bugetul României a fost adus în Parlament pe 15 februarie din cauza ordonanţei, iar acum o modificaţi, priviţi ca oportunitate să reveniţi cu bugetul, adaptat şi la OUG 114?

UPDATE Varujan Vosganian, liderul de grup al ALDE: Ar trebui să nu vă mai solidarizaţi cu magistraţii, ci cu victimele. Dacă vrem să fim umani, să putem avea compasiune şi solidaritate, ele trebuie orientate cpătre victime. Caragiale ridiculiza prostia, dar în vremea lui nu exista cruzime. Azi, compasiunea riscă să dispară cu totul. Adesea numele călăilor e pe buzele tuturor. 

OUG 114 într-adevăr se referă la numeroase aspecte, iar abrogarea în ansamblu e incorectă. Sigur, ea nu trebuia dată la sfârşitul anului. Nu poţi să vorbeşti despre plafonarea preţurilor şi creşterea preţurilor. ALDE va avea grijă ca Pilonul II să nu dispară. ALDE nu va veni cu măsuri împotriva mediului de afaceri. 

UPDATE Dan Barna, preşedintele USR, le-a reproşat celor din PSD că au rămas fără bani de pensii şi salarii.

UPDATE Florin Roman, viceprşedinte al PNL, a subliniat faptul că de când a ajuns PSD la putere au crescut preţurile la facturi şi la alimente, numindu-i pe cei din PSD hoţi: „Unde-s banii, hoţilor? În şpăgi? În comisioane pe care luaţi? Luaţi şpăgi prin cimitir. Domnule Dragnea, elicopterul vă aşteaptă pe terasa parlamentului“, le-a transmis Roman.  

UPDATE În timp ce Viorica Dăncilă vorbeşţe, o parte dintre miniştri săi stau pe telefon, fără să îi dea atenţie. 

UPDATE Viorica Dăncilă, premierul României: De două luni deţinem preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi ne îndeplinim cu succes această misiune. În timpul scurs de la preluare, am închis mai multe dosare decât preşedinţia austriacă în 6 luni. Am închis dosare grele şi importante pentru Uniunea Europeană. Românii au cu ce se mândri! În aceste condiţii, dumneavoastră vi se pare normal ca românii să plătească dobânzi duble faţă de restul cetăţenilor din Uniunea Europeană? De ce să nu se bucure şi cetăţenii români de condiţii similare pe care aceleaşi bănci le oferă în ţările lor de origine? Iar în cazul facturilor la energie, nu vă doriţi ca preţurile plătite de consumatorii casnici să fie cele corecte? Deranjează pe cineva ca noi gândim româneşte?

Prin Ordonanţa 114 am urmărit ca aceste miliarde de euro să ajungă în bugetul statului pentru construcţia de şcoli, spitale şi autostrăzi. Am luat aceste măsuri în urma unei analize riguroase şi comparând situaţia din România cu cea a celorlalte state europene şi cu media europeană. Avem această responsabilitate politică şi guvernamentală de a ne îngriji ca cetăţenii să fie principalii beneficiari ai creşterii economice.

UPDATE Florin Iordache, preşedintele de şedinţă, i-a tăiat microfonul Ralucăi Turcan.Liberalii au mers la tribuna plenului în semn de protest faţă de menţinerea OUG 114. 

UPDATE Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, s-a lansat într-un atac la Dăncilă, cerându-i să spună dacă a ratat examentul de intrare la liceu sau examentul de treaptă. Din sală au început fluierături şi huiduieli la adresa Ralucăi Turcan.  

UPDATE Aproape o treime dintre deputaţi lipsesc la şedinţa de plen. Doar 206 deputaţi din 329 de aleşi sunt prezenţi.


Potrivit programului şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, Viorica Dăncilă va fi prezentă la dezbaterile politice începând cu ora 16.00.

În urmă cu două săptămâni, pe 19 februarie, liberalii trimiteau o cerere la conducerea Camerei Deputaţilor în care îl invitau pe premier să discute despre Ordonanţa lăcomiei.

„Partidul Naţional Liberal declară război împotriva Ordonanţei lăcomiei Guvernului PSD-ALDE şi o cheamă pe Viorica Dăncilă la Ora Premierului în Parlament pentru a-i cere oprirea OUG nr. 114! Ordonanţa lăcomiei Guvernului PSD-ALDE bagă economia României în faliment şi toţi românii vor plăti scump prostiile acestei guvernări de analfabeţi economici”, declara liderul deputaţilor PNL,Raluca Turcan, după depunerea cererii.

Totodată, prezenţa premierului în Parlament are loc şi în contextul în care, conform Hotnews, Valdis Dombrovskis , vicepreşedinte al Comisiei Europene şi Pierre Moscovici, comisarul însărcinat cu Afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă l-au avertizat pe ministrul Teodorovici printr-o scrisoare transmisă în cursul accestei săptămâni în legătură cu necesitatea modificării OUG 114/2018, Ordonanţă care pune România într-o foarte proastă lumină printre ţările Uniunii Europene, mai ales că deţinem în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului.

„Indexarea taxei la ROBOR ne îngrijorează foarte mult, întrucât limitează capacitatea Băncii Centrale de a-şi îndeplini obiectivele- stabilitatea preţurilor şi stabilitatea financiară", se arată în scrisoare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite