Toni Greblă își depune candidatura pentru șefia AEP. Cine îl sprijină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei a confirmat pentru „Adevărul” că își va depune candidatura pentru șefia AEP. Potrivit unor surse „Adevărul”, Toni Greblă este susținut social-democrați.

Prefectul Capitalei a confimat că va candida pentru șefia AEP FOTO Arhivă
Prefectul Capitalei a confimat că va candida pentru șefia AEP FOTO Arhivă

„Am înțeles că sunt propus de niște grupuri parlamentare și în zilele următoare o să depun candidatura, documentele care trebuie”, a declarat Toni Greblă pentru „Adevărul”, confirmând că va candida pentru șefia AEP. 

Potrivit surselor „Adevărul”, prefectul capitalei este susținut de social-democrați, fiind singurul nume vehiculat. 

Mitulețu-Buică, demisie de la șefia AEP 

Birourile Permanente ale Parlamentului au decis depunerea până pe 17 februarie a candidaturilor pentru șefia AEP, votul final fiind pe 21 februarie, după ce Constantin Mitulețu-Buică și-a anunțat demisia.

De asemenea, interimatul este asigurat de vicepreședintele Vajda Zsombor.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, pe 21 februarie , de la ora 13.00, va avea loc o ședință de plen reunit, iar pe ordinea de zi se vor afla alegerea noului președinte AEP. 

Termenul pentru depunerea candidaturilor este 17 februarie, iar pentru rapoarte, 21 februarie.

Propunerea PSD pentru șefia AEP

Funcția este revendicată de PSD, însă până în prezent PNL nu a răspuns dacă este de acord să fie ocupată tot de o persoană din zona social-democrată, cum a fost cazul lui Mitulețu-Buică.

Potrivit surselor „Adevărul”, până în prezent, un singur nume a fost vehiculat pentru conducerea AEP, fiind susținut de social-democrați: Toni Greblă, prefectul Capitalei.

Toni Greblă este în prezent suspendat de la Consiliul Legislativ, și nu deține, pe hârtie, calitate de membru, pentru că non-apartenența la un partid politic este un criteriu și la Consiliul Legislativ.

O nouă discuția poate avea loc luni, dacă liderii Coaliției se vor reuni în ședință. La începutul zilei, PSD se reunește în Biroul Permanent al formațiunii, de la ora 10.00, una din teme fiind și stabilirea mandatelor pentru negocierea funcțiilor, pe lângă teme legate de inițiative legislative sau de actualitate politică, cum ar fi taxa de solidaritate sau legile Educației, încă aflate în dezbatere la nivel de partide.

Negocieri pentru mai multe funcții

Partidele Puterii poartă zilele acestea negocieri nu numai pentru noul șef al AEP, ci și pentru o funcție de vicepreședinte la Curtea de Conturi, dar și pentru poziții de top la ASF, au susținut surse din Coaliție pentru „Adevărul”.

Surse din conducerea PNL au precizat însă că liberalii nu acceptă lăsarea tuturor acestor funcții la PSD și că vor fi negocieri, atât pentru AEP, Curtea de Conturi, însă și pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, deși mai sunt câteva luni până la schimbarea de gardă, în condițiile în care expiră mandatele a unei bune părți din cei aflați la șefia instituției.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite