Toader, atac la Dăncilă: Agentul guvernamental la CEDO şi la Curtea de Justiţie nu e calificat să ne reprezinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut, marţi, un atac la adresa agentului guvernamental al CEDO şi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. România are în prezent un reprezentant pentru CEDO şi unul pentru Curtea de Justiţie a UE, Catrinel Brumar, respectiv Radu Canţăr.

„Agentul guvernamental la CEDO şi la Curtea de Justiţie nu e calificat să ne reprezinte“, a afirmat Tudorel Toader, fără a preciza care dintre cei doi este cel faţă de care are nemulţumiri.

Toader a anunţat şi că a depus un proiet pentru ca agentul guvernamental la CEDO şi Curtea de Justiţie să fie trecut în subordinea Ministerului Justiţiei. 

„Am depus un proiect prin care agentul guvernamental pentru CEDO şi Curte de Justiţie să fie preluat de la Externe la Ministerul Justiţiei“, a mai precizat demnitarul. 

Cine e noul avocat al României la Curtea de Justiţiei a UE

În declaraţia de avere din 2017, Costin-Radu Canţăr, noul agent guvernamental al României pe lângă Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, menţionează că a câştigat aproximativ 3.000 de lei din pariuri sportive. Costin Canţăr a jucat la pariuri în timp ce era angajat în funcţia de inspector la Consiliul Concurenţei. 

Costin-Radu Canţăr este fiul lui Mircea Canţăr, şeful ziarului “Cuvântul Libertăţii” din Craiova, o publicaţie apropiată de liderii PSD Dolj, Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda.   În 2016, Costin Canţăr a picat un examen de intrare în MAE, după cum arată site-ul instituţiei. În 2018, Canţăr a fost adus în echipă de la Externe de ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, potrivit unor surse politice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite