Surse: Orban face sondaj ca să decidă dacă va deschide lista PNL la alegerile europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos
Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că înainte de a lua decizia dacă va candida sau nu la alegerile europarlamentare ar trebui să fie făcut un sondaj în ceea ce priveşte susţinerea de care se bucură în rândul electoratului, potrivit unor surse politice.

Surse politice au precizat pentru „Adevărul“ că preşedintele partidului, Ludovic Orban, nu e sigur dacă să candideze sau nu la alegerile europarlamentare din mai 2019. Prin urmare, Orban le-a spus celor din conducerea formaţiunii că ar trebui făcut un sondaj ca să vadă dacă intra în luptă sau nu. În funcţie de intenţia de vot ar urmasă aibă loc şi decizia.

În ultimul timp, odată cu depunerea dosarelor pentru cursa internă a PNL în vederea alegerilor europarlamentare, s-a tot vorbit de cine va fi persoana care să deschidă lista liberalilor. Surse politice susţin că varianta cea mai bună de politician liberal care să deschidă lista e Crin Antonescu, acesta bucurându-se de o notorietate mare în raport cu ceilalţi. 

De asemenea, ezitarea lui Orban ar fi, de fapt, un calcul politic. Surse din conducerea formaţiunii susţin că  preşedintele PNL nu ar vrea să deconteze direct un rezultat prost la europarlamentare, în condiţiile în care el ar deschide lista. De altfel, la ultimele europarlamentare, adică în 2014, rezultatul dezastruos al liberalilor i-au adus demisia lui Crin Antonescu, politician care afirmase înainte de testul electoral că un scor sub 20% ar fi echivalent cu retragerea sa. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite