Stănescu: Un guvern minoritar este doar o dorinţă bolnavă de putere absolută a lui Iohannis. România nu poate avea decât un guvern stabil sau anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Stănescu, secretar general al PSD FOTO Inquam Photos / George Călin
Paul Stănescu, secretar general al PSD FOTO Inquam Photos / George Călin

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă într-un comunicat oficial că în acest moment de criză România nu poate avea decât un guvern stabil susţinut de o majoritate transparentă, sau anticipate care să ducă la stabilizarea scenei politice.

Paul Stănescu afirmă că, „în toată această perioadă de criză, pe care tot ei au provocat-o, liberalii au dat dovadă de o inacceptabilă imaturitate politică”.

„Nu cred că se aştepta nimeni, ca într-un astfel de context, să se comporte de parcă guvernarea ar fi jucăria lor preferată. Sau să arate că nu va permite nimănui să le-o ia, chiar cu preţul distrugerii acesteia. Ţin cu dinţii de puterea pe care nu o mai au. Şi-au împărţit posturi de miniştri într-un guvern care nu poate exista, care nu are nicio şansă să treacă. Au sărit la gâtul tuturor partidelor şi s-au comportat de parcă ar fi aleşii neamului, când ei au devenit, de fapt, o cruntă pedeapsă pentru români. Nu au dat niciun semn de responsabilitate. Nu au înţeles gravitatea momentului. Ciolanul lor a fost mai important decât fiecare viaţă pierdută cauzată de agravarea situaţiei sanitare”, spune secretarul general al PSD. 

Potrivit lui Paul Stănescu, „liberalii au eşuat să fie oameni, nu mai vorbesc de oameni de stat, şi au rămas doar la statutul de politruci”, în timp ce ”Iohannis se plimbă pe la piramide şi joacă golf”.

„Dacă tot îndreaptă România către anticipate, de ce a mai pierdut inutil timpul? În zadar încearcă să conserve o guvernare liberală minoritară. Vremea guvernelor lui a trecut. Le-a avut, iar acestea şi-au bătut joc de români. Un guvern minoritar este doar o dorinţă bolnavă de putere absolută a lui Iohannis. Chiar nu înţelege că nu sunt nici cei mai frumoşi, nici cei mai pricepuţi, nici aleşii poporuluiSunt epave politice pregătite oricând să scufunde România. Nişte aventurieri. Trăiesc cu iluzia că, în astfel de momente, susţinerea politică trebuie să vină din culise”, mai afirmă Stănescu

Secretarul ganeral al PSD mai spune că „o guvernare de criză trebuie să aibă o majoritate clară şi asumată”. „Indiferent că este una de tehnocraţi sau de politicieni, România nu poate avea decât un guvern stabil susţinut de o majoritate transparentă. Sau anticipate care să ducă la stabilizarea scenei politice. Este ilogic, iraţional să vrei un guvern fără putere politică într-un moment crucial. Dar, se pare că liberalii şi-au pierdut uzul raţiunii”, afirmă Paul Stănescu în comunicat. 

Negrescu: Programul PNL este rupt de realitate

„Programul de Guvernare al PNL este rupt de realitate. Îşi propun să facă lucruri în 2026 care trebuiau deja făcute de urgenţă pentru români. Documentul realizat în grabă conţine multe platitudini şi descrieri vagi, fără nimic concret. De exemplu, pe zona de educaţie se prezintă problemele dar soluţiile sunt neclare, pe zona de afaceri europene nu există niciun fel de ambiţie pentru reprezentarea corectă a României iar pe zona de fonduri europene, calendarul propus nu este corelat cu ce este în PNRR şi ignoră măsuri şi paşi importanţi”, a declarat şi eurodeputatul Victor Negrescu. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri