Şova despre dezbaterea în PE: N-a fost lovitură de stat. Suspendarea a fost un proces democratic, constituţional şi firesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova
Dan Şova

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, a declarat luni, la RFI, că mesajul social-democraţilor la dezbaterea de miercuri din Parlamentul European va fi unul "clar şi argumentat", care va sublinia faptul că n-a fost vorba de o lovitură de stat, ci de "un proces democratic, constituţional, firesc".

"Mesajul va fi unul simplu, clar şi argumentat, anume că, în mod firesc, n-a fost deloc o lovitură de stat, au fost numai nişte proceduri parlamentare şi politice urmate de o consultare populară, de o decizie a Curţii Constituţionale", a declarat Şova.

De asemenea, acesta consideră că suspendarea preşedintelui a fost "un proces democratic, constituţional, firesc şi fără niciun fel de îndoială cu privire la niciuna din afirmaţiile pe care le-au făcut de-a lungul timpului".

Deşi nu va participa la dezbatere, fiindcă nu este membru al Parlamentului European, Şova va sosi marţi la Bruxelles, pentru a lua parte la reuniunea socialiştilor europeni, acolo unde, de asemenea, se va discuta acest subiect.

Cât despre abordarea pe care o vor avea socialiştii în PE, Şova consideră că va fi una "înţeleaptă, împăciuitoare, dar care va avea la bază ideea de informare corectă a partenerilor europeni".

Întrebat dacă USL ar trebui să încerce din nou să-l demită pe Traian Băsescu, Şova a opinat că "cel mai bun lucru care trebuie făcut în acest moment este să ne concentrăm pe rezultatul alegerilor parlamentare şi pe obţinerea acelei majorităţi solide în viitorul Parlament din decembrie încolo".

Totuşi, social-democratului i se pare normal ca să existe voci care să ceară o eventuală reluare a procedurii de suspendare "în condiţiile în care continuă (n.r. - Traian Băsescu) să-şi exercite mandatul prezidenţial în absenţa oricărei legitimităţi".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite