Şeful Comisiei Europene vine la Bucureşti, după ce a pus la îndoială capacitatea României de a conduce UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi gentilul Jean-Claude Juncker
Viorica Dăncilă şi gentilul Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va veni pe 10 ianuarie la Bucureşti, pentru a marca preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România. Juncker a declarat pentru presa germană că se îndoieşte de faptul că Guvernul Dăncilă înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă UE timp de şase luni.

La 10 ianuarie „ceremonia de deschidere a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene va beneficia de vizita preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi a Colegiului Comisarilor”, precizează site-ul www.romania2019.eu, dedicat preşedinţiei române.

În seara aceleiaşi zile, Ateneul va găzdui concertul inaugural al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. „Programul artistic va fi asigurat de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state ale Uniunii, respectiv de artişti români de recunoaştere internaţională, precum Adela Zaharia, Ruxandra Donose, Michael König, Sorin Coliban şi Corul Filarmonicii George Enescu”, arată site-ul. Dirijorul concertului va fi Ion Marin, în timp ce corul este coordonat de Ion Iosif Prunner.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pus la îndoială capacitatea autorităţilor române de a conduce Uniunea Europeană în timpul celor şase luni de preşedinţie care începe la 1 ianuarie 2019.

România este “din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită” pentru misiunea de şase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag, citat de Agerpres. “Dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”, a adăugat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite