Schimb de replici între Lasconi și Ciucă, în cazul dronelor rusești. „Are vreun cuvânt de spus sau nu-l lasă șeful lui”/ „Crearea de panică, semn de populism”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre principalii candidați la prezidențiale s-au contrat pe tema reacției instituțiilor în cazul dronelor rusești care ajung în România. “Generalul Ciucă are vreun cuvânt de spus sau nu-l lasă șeful lui”, a fost atacul lansat de Elena Lasconi, în timp ce liderul PNL a acuzat-o de populism prin crearea panicii “fără o evaluare detaliată a situației”.

Elena Lassconi și Nicolae Ciucă, schimb de replici pe tema dronelor FOTO: Arhiva
Elena Lassconi și Nicolae Ciucă, schimb de replici pe tema dronelor FOTO: Arhiva

După ce noi resturi de drone au fost descoperite în România, liderul USR, Elena Lasconi a spus că „este absolut revoltător să aflăm de la ucraineni mai multe decât de la autoritățile române”.

„Domnule președinte Iohannis, domnule premier Ciolacu, aveți de gând să ne explicați și nouă ce se întâmplă? Care e situația de fapt și ce face România? (…)Domnule Ciolacu, aveți 60% din Parlament, faceți ceva? Generalul Ciucă are vreun cuvânt de spus sau nu-l lasă șeful lui, Klaus Iohannis?”, a scris Lasconi, pe Facebook.

Ciucă: .Crearea de panică, semn de populism superficial

O zi mai târziu, liderul PNL, Nicolae Ciucă, reacționează și spune că Elena Lasconi a produs panică și a dat dovadă de populism.

„Cel mai important lucru este să rămânem calmi! Doamna Lasconi și-a exprimat dorința de a vedea politicieni serioși care iau decizii complicate. Reacția ei la amenințările de la granițele noastre arată clar că nu face parte dintre aceștia. Crearea de panică fără o evaluare detaliată a situației este un semn de populism superficial, nu de leadership adevărat. Mai ales în contextul funcției pe care vrea să o obțină, e crucial să înțeleagă cum funcționează domeniul apărării, deoarece pașii greșiți pot provoca mai mult decât o simplă situație penibilă, pot afecta grav securitatea noastră”, a transmis Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Liderul PNL susține că România ar trebuie să se inspire din modelul polonez privitor la apărarea granițelor.

„Rusia continuă provocările la adresa țărilor NATO. Serviciile secrete ale aliaților noștri au identificat deja multiple încercări de a ataca obiective din Regatul Unit, Polonia, Estonia sau Cehia, folosind cetățeni angajați din țări terțe ca forță contractată pentru acte de sabotaj. Dronele lansate de pe teritoriile controlate de armata lui Putin au încălcat spațiul aerian al României și Letoniei săptămâna aceasta. Acordul dintre Polonia și Ucraina din iunie trebuie să fie un model pentru toți vecinii Ucrainei de pe flancul estic al NATO, permițându-le să doboare dronele și rachetele rusești care vin în direcția lor. Trebuie să protejăm oamenii care locuiesc aproape de granițele noastre cu mult înainte ca amenințările să ajungă la ei. Avem nevoie de un acord similar cu Ucraina”, a mai explicat Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite