Remus Cernea depune un nou proiect de lege pentru protecţia delfinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Remus Cernea FOTO Adevărul
Deputatul Remus Cernea FOTO Adevărul

Deputatul Remus Cernea va depune un proiect de lege care prevede interzicerea sensul omorârii sau torturării delfinilor. Totodată, Cernea vrea ca la Delfinariul de la Constanţa să nu mai poată fi aduse alte exemplare.

„Astăzi vă anunţăm un proiect foarte frumos, un proiect legislativ, care deja este susţinut de peste 10% din numărul total al parlamentarilor. Este un proiect generos pentru protecţia delfinilor şi are în vedere delfinii din Marea Neagră în primul rând, dar vor exista şi implicaţii internaţionale dacă Parlamentul va adopta această lege. Sunt numeroase zone pe glob în care delfinii sunt în continuare omorâţi în mod deliberat, însă cu cât mai multe ţări adoptă astfel de legislaţii de protecţie, va creşte presiunea internaţională", a declarat Remus Cernea, la Parlament, potrivit Agerpress.

El a spus că proiectul a fost semnat de deputaţi şi senatori de la toate partidele, printre ei numărându-se social-democraţii Aurelia Cristea, Cristina Nichita, Doina Pană sau Mihai Sturzu şi va fi depus la începutul săptămânii viitoare.

"Este un proiect care nu ţine de stânga, nu ţine de dreapta, ţine de dorinţa de a face un lucru bun, de a proteja nişte fiinţe care sunt ameninţate. Populaţia de delfini din Marea Neagră a scăzut în permanenţă, dacă acum 70 de ani erau aproximativ 2,5 milioane de delfini, numărul lor acum este estimat la doar câteva zeci de mii", a explicat Cernea.

Întrebat dacă în noul proiect mai există prevederea de recunoaştere a delfinilor ca persoane nonumane, Cernea a răspuns:„Legea se va limita strict la măsurile de protecţie a delfinilor, să nu fie ucişi, să nu fie capturaţi, să nu fie torturaţi. Pot fi capturaţi pe perioade foarte scurte de timp în cazul în care viaţa le este în pericol şi trebuie să fie trataţi. Sunt şi sancţiuni penale pentru uciderea delfinilor", a precizat Cernea.

Proiectul de lege prevede de asemenea că Delfinariul de la Constanţa poate să îşi continue activitatea cu delfinii existenţi, însă nu vor mai fi aduse alte exemplare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite