Regionalizarea, un proiect îngropat din cauza alegerilor din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, alături de preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea FOTO Cosmin Iftode
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, alături de preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea FOTO Cosmin Iftode

Prim-vicepreşdintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi că regionalizarea nu se mai face în 2014 din cauza celor două rânduri de alegeri. Pe de altă parte, liderii PSD au de gând să introducă în viitoarea Constituţie regiunea de dezvoltare.

„Regionalizarea, deocamdată, e moartă. Tot. Totul. Nici comisia în care se discută procesul de regionalizare nu dă semne că învie. Anul acesta cred că nici nu se mai discută. Chiar sunt chestiuni care nu se pot discuta sub presiunea unor sesiuni de alegeri“, a explicat Klaus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a declara la sfârşitul verii că din toamnă trebuie să se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituţional prin revizuirea Legii fundamentale.

„Unul din punctele cele mai importante le-am discutat şi ieri (joi, n.r.) în cadrul unui BPN informal, doar cu vicepreşedinţii. Cred că din această toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, în a forma practic regiunile chiar înainte de a primi statutul constituţional", a spus Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea admitea în octombrie că abordarea USL faţă de regionalizare este diferită în acest moment faţă de cea de la începutul anului, când se spunea că noua reformă administrativă va fi implemntată până la sfârşitul lui 2013.

Dragnea a precizat că proiectul regionalizării nu este stopat, ci continuă.
„Vreau să vorbesc puţin şi despre posibila nouă organizare teritorială a României, respectiv regionalizarea administrativă, proiect care a început, care nu e stopat, dimpotrivă, el continuă“, a spus Dragnea, în deschiderea unui seminar pe tema dezvoltării regionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite