Regele Cioabă vrea protocol cu PMP: „Ne dorim patru sau cinci parlamentari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, spune că Alianţa Civică Democrată a Romilor, al cărei preşedinte este, a trimis PMP un draft de protocol, prin care se angajează să susţină formaţiunea în schimbul a patru sau cinci locuri de parlamentari, dar şi a unor consilieri locali.

"Am discutat şi le-am trimis un draft de protocol. Dacă şi dânşii doresc, vom semna acest protocol. Noi ne angajăm să susţinem candidaţii acestei formaţiuni la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidenţiale, dar şi pe viitor, la alegerile generale", a declarat Dorin Cioabă.

El a precizat că, în schimbul acestei susţineri, Alianţa Civică Democrată a Romilor (ACDR) doreşte să obţină patru sau cinci locuri de parlamentar la alegerile generale, dar şi câteva posturi de consilieri locali.

Cioabă a adăugat că susţinerea PMP de către romi se va face doar în baza acestui protocol.

"Noi vrem clar un protocol, nu alte promisiuni. Noi ne vom demonstra loialitatea la alegeri şi vom arăta că vrem să-i sprijinim", a afirmat Dorin Cioabă.

Potrivit acestuia, protocolul ar trebui să se încheie între ACDR, care este în plin proces de a se transforma în partid politic, şi PMP.

Cioabă susţine că romii din toate judeţele s-au organizat şi au reuşit să strângă 40.000 de semnături pentru înfiinarea partidului Alianţa Democrată a Romilor.

"În această săptămână centralizăm totul, completăm documentele şi le vom depune la sediul Tribunalului Bucureşti pentru a fi înregistrat partidul. Vom vedea ce termene ne dau, poate există contestaţii. Vom vedea când se va încheia înregistrarea partidului", a mai spus Cioabă.

Cioabă a precizat că după ce şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa un partid a avut discuţii cu reprezentanţii mai multor partide, însă doar cei de la PMP "au fost dispuşi să colaboreze şi au cerut un draft de protocol".

Răspunsul PMP

Deputatul Elena Udrea a declarat, luni, că a discutat cu Dorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, precizând că PMP îşi doreşte un parteneriat benefic pentru România cu comunitatea romă, pentru integrarea reprezentanţilor acesteia.

"Cred că trebuie să vină vreme când clasa politică trebuie să fie responsabilă pentru această minoritate, cea mai mare din România, în care cei care conduc ţara să se gândească cum să integreze această comunitate în societatea românească", a spus Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite