Reacţia lui Dan Barna dupa anunţul preşedintelui: Decizie necesară şi binevenită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Liderul USR Dan Barna a spus despre anunţul preşedintelui de a instaura carantină totală că este o decizie necesară şi binevenită. Acesta le-a transmis românilor să respecte deciziile autorităţilor şi Guvernului să fie transparent.

„Deşi dificilă, decizia de impunere a unor noi restricţii este necesară şi binevenită.

Îi rog pe toţi românii să respecte aceste decizii. Mai mult decât atât, vă rog să vorbiţi cu cei apropiaţi ca şi ei să adopte acelaşi comportament.

Trecerea peste această criză depinde nu numai de felul în care acţionează autorităţile, ci şi de responsabilitatea personală a fiecăruia dintre noi. Aveţi în gând nu numai protejarea propriei persoane, ci şi pe a celor din jur: rude, prieteni, vecini, oricare alţi români.

Guvernul, pe de altă parte, e obligat să asigure o transparenţă totală în privinţa informaţiilor legate de criza prin care trecem. Nu blocând informaţia depăşim pericolul. Transparenţa generează încredere şi încrederea e esenţială.

Împreună o să trecem şi peste asta”, a declarat marţi Dan Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că România va intra în carantină totală, exact ca Italia şi Spania. Decizia va intra în vigoare de miercuri. „Ce a fost până acum o recomandare e de acum o obligaţie”, a spus şeful statului. Şi Armata va fi mobilizată. ”Pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui să stea practic tot timpul acasă”, a anunţat preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite