Război în Ucraina. Cîţu, după decizia de excludere a Rusiei din SWIFT: Măsurile trebuie implementate de fiecare ţară în parte urgent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, susţine că fiecare ţară în parte trebuie să implementeze urgent măsurile împotriva Rusiei, după ce a fost luată decizia excluderii acesteia din sistemul interbancar SWIFT.

„În sfârşit a fost luată decizia ca o parte dintre băncile ruseşti să fie excluse din SWIFT. Ar trebui ca TOATE să fie excluse.  Foarte imporant: banca naţională a Rusiei nu mai are acces la activele sale din străinătate”, a scris Florin Cîţu pe contul său de Facebook

„Dar, pentru a avea efect, aceste măsuri trebuie implementate de fiecare ţară în parte URGENT. Este partea cea mai importantă: idenficarea tuturor surselor de finanţare care ajung la Moscova şi blocate. România trebuie să implementeze rapid aceste măsuri şi să blocheze orice sursă de finanţare, mai ales de la buget, pentru companiile deţinute de ruşi”, completează preşedintele Senatului. 

Societatea pentru telecomunicaţii financiare interbancare globale SWIFT a anunţat că se pregăteşte să implementeze în următoarele zile noile măsuri ale statelor occidentale care vizează anumite bănci ruseşti, transmite Reuters.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite