Rareș Bogdan, discurs pentru aderarea la Schengen în Parlamentul European: „România cere ce i se cuvine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Rareș Bogdan a asusținut în plenul Parlamentului European un discurs în care a susținut că , în ceea ce privește aderarea la Schengen, „România cere ce i se cuvine”. 

Rareș Bogdan a vorbit despre „dreptul” României privind aderarea în Schengen FOTO Arhivă
Rareș Bogdan a vorbit despre „dreptul” României privind aderarea în Schengen FOTO Arhivă

Europarlamentarul a arătat în plenul Parlamentului European eforturile făcute de România, din solidaritate față de Ucraina în contextul geopolitic actual. 

„Vin în fața Dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre țările cele mai atașate valorilor si familiei europene”, a spus europarlamentarul, arătând că „din solidaritate și spirit european real, România i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război”. 

Eurodeputatul a mai arătat că, tot „în numele solidarității, camioanele și trenurile încarcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice traversează România zilnic, iar în sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean”. 

„România cere aderarea la Schengen, în numele solidarității și al dreptului său”

Rareș Bogdan a explicat astfel, că atât în numele solidarității, cât și al dreptului pe care îl are, România cere aderarea la Schengen, care i se cuvine după 11 ani de așteptare. 

„În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină. În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. Dupa 11 ani nedrepți de așteptare”.

Eurodeputatul a arătat că țara noastră îndeplinește toate condițiile aderării. 

„Care este starea reală a Uniunii Europene! Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă? România îndeplinește toate condițiile, și-a securizat frontierele pe banii ei, și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea”, a întrebat eurodeputatul. 

 Rareș Bogdan a mai subliniat că amânarea ar putea ridica anumite probleme. „Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv. Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici? Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia”, a mai întrebat Rareș Bogdan, arătând că țara noastră „nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă la a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi”.

„Vrem dreptate pentru România! Vrem în Schengen! Este dreptul nostru”, a conchis eurodeputatul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite