PSD şi PNL prezintă măsurile fiscale în interiorul partidelor. Ciolacu: O să facem o şedinţă de Coaliţie pentru a stabili forma finală

0
0
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat că, luni, vor fi prezentate măsurile fiscale ale PSD şi PNL în interiorul partidelor, urmând ca apoi să aibă loc o şedinţă de Coaliţie pentru a stabili forma lor finală.

„Până în data de 1  va fi o decizie în ceea ce priveşte măsurile fiscale propuse de către coaliţie. Astăzi, o să le prezentăm şi colegilor din Biroul Permanent Naţional, acelaşi lucru în oglindă îl face şi Partidul Naţional Liberal şi pe urmă o să facem o şedinţă de coaliţie pentru a stabili forma finală. Ministrul de Finanţe vine şi prezintă viziunea în ceea ce priveşte măsurile fiscale. O să le discutăm atât noi, cât şi ei şi pe urmă într-o şedinţă de coaliţie o să ne decidem”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Potrivit şefului social-democraţilor, supraimpozitarea pensiilor speciale, a salariilor mari, taxa pentru multinaţionale sunt printre primele măsuri discutate de PSD. „Le discutăm şi în interiorul partidului şi pe urmă în coaliţie, urmând să luăm o decizie finală. Legislativ, cred că singura soluţie corectă este impozitarea acestor pensii speciale, mai mult, a pensiilor speciale când ieşi din activitate, ai pensie mai mare decât ai avut veniturile când erai în activitate”, a mai completat Ciolacu. 

Întrebat dacă partenerii de coaliţie vor fi de acord cu aceste lucruri, Ciolacu a răspuns că „vom vedea”.

„Este o discuţie de fond impozitarea progresivă. Ştiu şi eu, ştiţi şi dumneavoastră că această impozitare nu poate fi implementată începând de la anu, dar eu îmi continui susţinerea impozitării progresive şi cred că este singura soluţie pentru România în acest moment”, a mai adăugat Ciolacu, explicând că trebuie „să lăsăm întâi ANAF să îşi facă treaba, să-şi facă digitalizarea şi pe urmă să cerem de la populaţie alt regim de impozitare”. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite