PSD propune o schemă de ajutor de stat pentru decontarea preţului final la carburanţi pentru operatorii economici care efectuează transport rutier - SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompă carburanţi FOTO Arhivă
Pompă carburanţi FOTO Arhivă

PSD propune, în pachetul de sprijin pentru români care urmează să fie prezentat în coaliţia de guvernare, o schemă de ajutor de stat pentru decontarea preţului final la carburanţi pentru operatorii economici care efectuează transport rutier. Condiţia pentru decontare este ca alimentarea cu carburanţi să fie făcută pe teritoriul României, au precizat surse din PSD pentru News.ro. 1.500 de firme ar beneficia de această măsură de ajutor.

Programul de sprijin pentru transportatori al PSD propune o schemă de ajutor de stat pentru decontarea preţului final la carburanţi pentru operatorii economici care efectuează transport rutier.

Condiţia pentru a beneficia de decontare este ca alimentarea cu carburanţi să fie făcută pe teritoriul României.

Potrivit surselor PSD, impactul bugetar este de 50 milioane lei, cu posibilitatea suplimentării), pentru econtarea a 50 de bani/litru de carburant.

Categoriile de transportatori vizate sunt: transportul de mărfuri in cont propriu, transportul de mărfuri pentru alte persoane, transportul de persoane regulat sau ocazional (*inclusiv transportul local public de persoane).

1.500 de firme ar beneficia de acest ajutor, potrivit social-democraţilor. 

PSD mai propune, în pachetul de măsuri pentru susţinerea nivelului de trai al românilor cu venituri mici, acordarea de vouchere de 50 euro la fiecare 2 luni, pentru 6 alimente de bază, precum şi vouchere pentru elevii din familiile sărace, de 30 euro lunar, pentru 7 luni, pentru achiziţionarea de alimente, rechizite şi haine.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite