Ponta nu îi va prezenta bugetul lui Băsescu: "Îl voi prezenta în Parlament"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta va prezenta bugetul în faţa Parlamentului FOTO Mediafax
Ponta va prezenta bugetul în faţa Parlamentului FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a ţinut să precizeze că nu îi va îndeplini condiţia lui Traian Băsescu de a se duce la Cotroceni cu proiectul de buget. Premierul a explicat că va prezenta bugetul pentru 2013 în faţa Parlamentului aşa cum prevede legea.

"Mulţi dintre dumneavoastră sunteţi în campanie, dar cel puţin un secretar de stat, secretarul general al ministerului, să continue activitatea cu Ministerul de Finanţe pentru pregătirea bugetului pe 2013 şi mai ales cu acea gândire multianuală, 2013-2016, programe care pot fi finanţate timp de patru ani din bugetul de stat. O să prezint bugetul pentru 2013 în Parlament, nu mă duc cu el la altcineva, că nu e cazul", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că mai sunt două săptămâni de campanie şi "să nu-şi imagineze cineva că se pot numi guverne pe poveşti", el menţionând că este un avertisment extrem de serios, pe care-l face public către partide.

"Mai sunt două săptămâni şi să nu-şi imagineze cineva că se pot numi guverne pe poveşti. Este un avertisment extrem de serios, pe care îl fac public către partide, că, deocamdată, nu am văzut un buget al anului 2013 susţinut de cei aflaţi în campanie şi care să justifice guvernarea", a adăugat preşedintele.

Victor Ponta şi-a argumentat poziţia şi a spus că niciun alt premier nu i-a prezentat preşedintelui proiecţia bugetară, ca o condiţie pentru a fi desemnat. "Eu nu îl ascult pe Traian Bãsescu. Ce sã asculţi pe cineva care te-a minţit de 1.000 de ori, care, oricum, zice una azi, mâine zice altceva. Haideţi, luãm dacã vreţi neapãrat un exemplu cu bugetul - « sã-mi arate bugetul ». Dar ce, domnul Boc i-a arãtat bugetul în 2008? Dar domnul Ungureanu i-a arãtat bugetul? Dar eu, când m-am dus pe 27 - dimineaţa sau la prânz a fost moţiunea de cenzurã - seara m-a desemnat prim-ministru. Ce buget? Vorbeşte aşa ca sã se afle în treabã. Domnul preşedinte Bãsescu are în faţã un termen, termenul 9 decembrie, din ce în ce mai aproape. (...) Pe 9 decembrie înceteazã definitiv domnia regimului Traian Bãsescu", a explicat Ponta.

Ponta este îndreptăţit şi de lege să prezinte bugetul doar în faţa Parlamentului. Conform legii, bugetul ete elaborat de Guvern şi apoi este supus dezbaterii în plenul reunit al Parlamentului. Pentru adoptatea bugetului este nevoie de 50 plus 1%, din numărul total de senatori şi deputaţi.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite