Cine votează şi în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce unii dintre aleşii locali au câştigat şi mandate de parlamentar,  în urma alegerilor din 9 decembrie, Guvernul va organiza, în 3 februarie 2013, un nou tur de scrutin pentru ocuparea posturilor rămase vacante.

În anul 2012 oamenii s-au prezentzat la urne pentru a-şi alege primarii şi preşedinţii de consilii judeţene, dar şi senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în Parlament. După ultimul tur de scrutin, din 9 decembrie, unii dintre aleşii locali au obţinut şi mandate de parlamentar, drept urmare au decis să renunţe la posturile câştigat la alegerile locale din 10 iunie.

“Pe 3 februarie sunt alegeri pentru funcţiile vacantate în structurile locale şi anul viitor gata cu alegerile. Da, anul viitor ne mai ţinem şi de treabă, nu doar de alegeri”, a anunţat premierul Victor Ponta, la ultima şedinţă de Guvern din acest an.

Astfel, vor fi organizate alegeri parţiale pentru CJ Teleorman, Primăria Turnu Măgurele şi Primăria Slatina şi alte patru localităţi din ţară unde funcţiile au fost vacantate în urma alegerilor din 9 decembrie.
Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman a rămas vacantă după ce Liviu Dragnea a câştigat un mandat de deputat, la alegerile din 9 decembrie. De altfel, Liviu Dragnea a fost numit şi vicepremier în noua structură guvernamentală.

Şi Slătinenii vor fi chemaţi din nou la urne, pe 3 februarie 2013, pentru a-şi alege primarul, după ce primarul Darius Vâlcov a fost ales, pe 9 decembrie, în funcţia de senator pe Colegiul 1 Slatina. Acelaşi traseu l-a urmat şi primarul din Turnu Măgurele, Nicolae Mohanu, care a preferat postul de senator , părăsind, astfel, fotoliul de primar.

Potrivit lui Radu Stroe, ministrul de Interne, în alte trei comune din Ialomiţa, Galaţi şi Călăraşi alegeri similare se vor organiza la o dată ulterioară, întrucât posturile nu au fost încă vacantate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite