Ponta, la B1 TV: „Adrian Sârbu mi-a spus că are controale de la ANAF, m-a rugat să le opresc. Nu am făcut-o, am devenit rău”. Adrian Sârbu neagă acuzaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, la B1 TV, că nu crede în existenţa mogulilor de presă, după ce a fost solicitat să comenteze cazul lui Dan Voiculescu. În schimb, l-a acuzat pe fostul patron Pro TV Adrian Sârbu că i-ar fi cerut să îl scutească de o serie de controale din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Ulterior, Sârbu a negat această acuzaţie.

UPDATE: Adrian Sârbu a declarat luni seară că Victor Ponta minte când spune că i-am solicitat să oprească un control al ANAF

 "Minte!", a declarat Adrian Sârbu ca răspuns la afirmaţia lui Victor Ponta făcută la B1 TV în această seară, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a susţinut, luni, că Adrian Sârbu ar fi fost la el în birou: "Mi-a zis că are nişte controale de la ANAF şi dacă pot să le opresc şi i-am zis că nu pot. Şi de atunci am tot citit ce rău sunt eu”.

Principalele declaraţii ale premierului:

Despre situaţia politică din Guvern:

Îmi amintesc întrebarea cu care încheiaţi orice emisiune, cu candidatura. Despre Guvern, încă din 2012 am militat pentru ideea ca UDMR să fie în coaliţia de guvernare pentru că sunt de părere că o minoritate atât de importantă e bine să nu fie marginalizată. După mai multe peripeţii, am reluat discuţia, am o relaţie bună cu cei de la UDMR şi sunt parteneri serioşi. Despre cazul invocat de Kelemen Hunor, într-un dialog care m-a deranjat că s-a purtat în public, se referă la o iniţiativă adresată Comisiei Europene şi urmată de un proces împotriva CE intentat de Kelemen. Problema de principiu e ca forul să legifereze referitor la drepturile minorităţilor la nivel european.

Drepturile minorităţilor sunt reglementate de legislaţia naţională. 

Reiterez – şi cred în chestia asta- când e vorba de chestiuni de coaliţie de guvernare se poate negocia orice aproape. Când e vorba de stat, nu se poate negocia.

Partenerii de coaliţie au criticat includerea în structura de miniştri.

Despre ruperea USL

Am crezut că nu se va rupe USL, nici acum nu înţeleg ce a avut de câştigat domnul Antonescu. Domnul Antonescu a luat o decizie pe care, cel puţin azi, nimeni nu o poate explica.

Crin Antonescu mă cunoştea destul de bine cât să ştie că nu aş fi candidat niciodată împotriva lui.

Am participat în multe bătălii politice. Unele le-am pierdut, altele le-am câştigat. La PSD am candidat împotriva domnului Geoană cu care am o relaţie bună acum şi, slavă Domnului, s-au zis destule vorbe între noi! Eu cred în proiectul care atunci se numea – USL. Chiar dacă nu mai e USL, tot cred că trebuie să-l duc la bun sfârşit, mai sunt oameni – Călin Popescu Tăriceanu.

Despre Partidul Liberal Reformator

Am văzut zilele acestea că unii liberali voiau să scape şi de Tăriceanu, şi de Antonescu. Strategia e de a încerca, până în 2016, de a îndeplini cât mai mult din programul USL. În acest moment,toţi primarii, parlamentarii au fost aleşi ca USL. Domnul Antonescu a fost ales ca senator USL. Mie mi se pare un lucru foarte bun. 

Despre Dan Voiculescu

Dan Voiculescu, alături de Crin Antonescu,au fost implicaţi în formarea USL. Să spun că în 2010, 2011 nu a fost sau în 2009 tot Dan Voiculescu era lângă Klaus Iohannis sau Mircea Geoană. PC e un partener loial şi din punctul meu de vedere, colaborarea cu PC condus de Daniel Constantin e unul pe care îl respect. Dacă am ceva să-i reproşez domnului Voiculescu este că, în 2004, împreună cu Băsescu, au scos PSD de la guvernare. Eu văd aici trei aspecte: cel judiciar, nu pot să-l comentez. Cel strict politic – exacerbarea cazului Voiculescu este o încercare de a estompa cazul Mircea Băsescu. Cred că e şi o bătălie pe piaţa media. Antena 3, indiferent ce se întâmplă, va rămâne mult timp lider de piaţă.

Despre cazul lui Adrian Duicu

Domnul Cazanciuc a explicat clar la CSM. Conform legii, trebuie să propună persoane pentru funcţiile vacante. A avut discuţii cu foarte mulţi procurori. Ponea a fost procuror general al Curţii de Apel Craiova, deci nu a găsit-o într-un club. Nu ştiu câte persoane au început procedura, dar eu  nu cred că dacă n-a propus-o este un lucru de rău.

Adrian Sârbu mi-a zis că are controale de la ANAF şi nu am putut să le opresc, iar apoi, brusc, am devenit rău. Am înţeles chestia cu mogulii buni sau răi.

Sunt trusturi de presă care nu-şi plătesc taxele de mult timp. Din punctul meu de vedere, stilul ăsta care s-a practicat mult timp – ia mai lasă-mă cu ANAF şi te laud! – nu îl accept.

Despre cazul Mircea Băsescu

Nu am vorbit de implicarea domnului Băsescu, era vorba de o declaraţie politică a Parlamentului. Eu, dacă aş fi fost preşedinte, iar fratele meu era arestat, aş fi demisionat. Preşedintele are în atribuţii numirea în funcţie a judecătoriilor şi procurorilor. În momentul în care fratele tău e arestat, e vorba despre un tip de relaţie.

Poate suna cinic, dar aşa e politica. Experienţa e bună dacă îl sfătuieşti pe altul. Preşedintele mi-a spus că ştie ce are de făcut, un gen de aroganţă tipică unui tânăr.

Din punctul meu de vedere,  Bercea Mondial minte. Eu îi consider şi pe el, şi pe Căpăţână doi infractori. Declaraţii de genul Sandu Anghel – contra Kovesi, Marian Căpăţână – Voiculescu au aceeaşi valoare.

Am avut o singură discuţie, în doi ani şi jumătate, o discuţie cu Traian Băsescu. I-am propus graţierea lui Gică Popescu, iar el a refuzat.

Despre scandalul de la CNA:

Am înţeles de la domnul Ştirbu că va iniţia o lege prin care membrii CNA pot fi revocaţi. Dacă domnul Ştirbu iniţiază acea lege, o trecem prin Parlament.

Despre alegerile prezidenţiale:

Foarte probabil, da, voi candida. Cine vor fi contracandidaţii, că nu vă pot răspunde eu, nu e grav,d ar cred că nu pot răspunde nici ei. În politică sunt importante două lucruri: persoana şi proiectul. Care e proiectul?

Eu am acest proiect, nu era doar al meu, dar dacă nu mai e Crin, preiau eu proiectul şi îl duc la final. Ceilalţi nu au candidat şi nici proiect.

Cine e dreapta? Sunt nişte oameni, o să fie o contrapondere de care viaţa politică românească are nevoie. Ce va rezulta din acest amalgam nu ştiu.

Despre situaţia economică:

România are o şansă extraordinară de a fi o ţară puternică. Pentru asta trebue să ai o echipă de oameni – preşedinte şi premier – care pot trage în aceeaşi direcţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite