PNL vine cu nume noi pe lista de Senat pentru Capitală. Ce personalităţi propun liberalii. „Tehnocraţia e bună, dar e limitată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea liberală s-a reunit, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional, subiectul principal al discuţiilor fiind validarea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare, printre acestea fiind cele de la Bucureşti, Braşov sau Timiş.

UPDATE Alina Gorghiu a ţinut o conferinţă de presă în care a prezentat mai mulţi candidaţi care vor deschide listele de Camera Deputaţilor şi Senat din ţară. Printre aceştia sunt Mara Mareş (24 de ani), Robert Sigartău (27 de anini) sau Florin Cîţu (44 de ani).

UPDATE Leon Dănăilă: „Tehnocraţia e bună, dar e limitată“

„Suntem onoraţi că domnul academician Leon Dănăilă a acceptat să deschidă lista de Bucureşti, fiind pe poziţia întâi la Senat. Domnul academician e un neurochirurg foarte cunoscut şi apreciat în România care a făcut mii de operaţii, a salvat mii de vieţi. Este autorul a peste 54 de cărţi. E o personalitate de la care avem de învăţat şi din experienţa căruia putem afla foarte multe lucruri. Reforma sistemului de sănătate reprezintă o prioritate pentur PNL şi cred că din postura Domniei sale în Parlamentul României, experienţa, expertiza, felul cum înţelege sistemul de sănătate, vor fi folositoare pentru a schimba lucrurile în bine”, a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi. 

„Sper să pot face o conexiune foarte bună între activitatea profesională şi cea politică. În politică, sper să ia mulţi exemplul de la felul cum mi-am condus eu secţia, dar şi activitatea neurochirurgicală din România. Fără politică nu se poate aplica nişte legi generale în orice domeniu. Tehnocraţia e bună, dar e limitată. oamenii politici au vederi mai mari“, a precizat, la rândul său, neurochirurgul Leon Dănăila. 

UPDATE Lista de Senat de la Bucureşti va fi deschisă de neurochirurgul Leon Dănăilă, urmat de economistul Florin Cîţu şi Hildergard Brandl, potrivit unor surse politice. Lista de la Camera Deputaţilor va fi deschisă de Adriana Săftoiu, urmată de Eugen Nicolăescu, Ovidiu Raeţchi, Cristina Trăilă, Florin Alexe şi Sulfina Barbu, potrivit aceloraşi surse.  

Alina Gorghiu a precizat că PNL a decis că pe lista de Senat vor fi doar oameni noi, în timp ce pentru Camera Deputaţilor au optat pentru oameni cu experienţă din partid.  

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că au fost validate listele de candidaturi din 35 de organizaţii judeţene ale partidului, urmând ca luni să se finalizeze listele şi în celelalte judeţe plus Bucureştii.

Printre judeţele ale căror liste mai trebuie validate se află şi judeţul Timiş, unde pe locul 1 la Camera Deputaţilor a fost propusă chiar preşedintele partidului, Alina Gorghiu. De asemenea, listele pentru Bucureşti vor fi validate. 

În urma jocurilor politice, mai mulţi parlamentari ai PNL riscă să nu se regăsească în noua legislatură. Gheorghe Ialomiţeanu, Mariana Câmpeanu, Andreea Paul, Traian Igaş, Mircea Toader, dar şi fosta deputată Sulfina Barbu sunt printre cei care sunt scoşi în afara jocului. 

Mai mult, în urma deciziilor personale, Vasile Blaga, Crin Antonescu, Ludovic Orban şi Dan Motreanu nu mai candidează.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite