Conducerea PNL, mandatată să poarte negocieri pentru comasarea alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea extinsă a PNL a votat în unanimitate ca liderii partidului să poarte negocieri cu PSD pe tema comasării alegerilor, nefiind o cerință expresă privind care dintre scrutine să fie comasate.

PNL va începe oficial negocierile pentru comasare FOTO Inquam Photos
PNL va începe oficial negocierile pentru comasare FOTO Inquam Photos

UPDATE Nicolae Ciucă a confirmat mandatul dat de Biroul Politic Național pentru negocieri cu PSD privind comasarea unor alegeri.

---

În ședința BPN, liberalii au votat în unanimitate pentru mandatarea conducerii pentru începerea discuțiilor în Coaliție pentru comasarea alegerilor, potrivit informațiilor „Adevărul”. 

Surse participante la ședință au precizat că mandatul este liber, adică nu e impusă o anumită comasare de alegeri, fiind în discuție atât localele cu europarlamentarele, dar și localele cu primul tur al prezidențialelor.

De altfel, în ședință Daniel Buda, unul din juriștii partidului, a ținut o pledoarie pentru comasarea alegerilor. „Nu există niciun impediment pentru comasarea alegerilor.  Sigur că este vorba de o decizie politică. Trebuie avut în vedere câteva elemente: în 7 state din UE sunt comasate alegerile în acest an (Irlanda, Malta, Belgia etc). Avem precedentul”, a afirmat Buda, potrivit unor surse participante.

Tot în ședința de BPN, conducerea liberală a votat ca la următoarele alegeri să fie două zile de votare în diaspora, adică sâmbătă și duminică, 8 și 9 iunie, potrivit informațiilor „Adevărul”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite