Plenul reunit nu l-a putut vota pe preşedintele CA al SRTV, Claudiu Săftoiu, din lipsă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul reunit al Parlamentului nu l-a putut numi, marţi, pe Claudiu Săftoiu, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), preşedintele Senatului, Vasile Blaga anunţând că lipsesc 20 de parlamentari pentru a fi în cvorum.

Claudiu Săftoiu a fost consilier prezidenţial între 2004 şi 2006, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. În martie 2007, Săftoiu a demisionat din funcţia de director al SIE.

Din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, de 452, au fost prezenţi în plen 240 de parlamentari.

Parlamentarii PDL au părăsit, marţi, şedinţa plenului reunit după ce a fost respinsă solicitarea liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader, ca raportul privind numirea noului Consiliu de Administraţie al SRTV să fie retrimis la comisiile de cultură.

Cei 13 membri titulari propuşi pentru Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române sunt: Anne Jugănaru, Claudiu Brînzan şi Cristian Niţulescu (PSD), Claudiu Săftoiu, Lucia Hossu Longin şi Irina Radu (PNL), Nicoleta Nicolicea (UNPR), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Raico Cornea (Minorităţi), Romina Surugiu (Preşedinţie), Gabriel Tufeanu (Guvern), Valentin Nicolau şi Sorin Burtea (angajaţii TVR).

Membrii supleanţi propuşi sunt: Luminiţa Violeta Ristea, Mihai Cernea şi Vasile Arhire (PSD), Dida Drăgan, Daniela Bârsan şi Cristina Iancu (PNL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghiţă-Jalica (Minorităţi), Marius Oblu (Guvern), Mihai Rădulescu şi Ioana Cătălina Popescu (angajaţii TVR).

Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române a fost avizat favorabil tot în cursul zilei de marţi de comisiile de cultură din Parlament, cu 20 de voturi "pentru", niciun vot împotrivă şi o abţinere. De la şedinţa comună a Comisiilor de Cultură din Parlament în care au fost audiaţi membri propuşi s-au retras parlamentarii PDL, după ce propunerile acestui grup parlamentar pentru CA al TVR nu au fost acceptate la audiere.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a declarat că democrat-liberalii vor contesta hotărârea de numire a noii conduceri a TVR la Curtea Constituţională, în situaţia în care plenul reunit nu va accepta propunerile PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite