PDL şi-a asigurat paritate cu USL în studiourile mogulilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL şi-a rezolvat, ieri, prin lege, una din problemele esenţiale: refuzul anumitor televiziuni particulare de a-i invita reprezentanţii. Iniţiativa aparţine preşedintelui Comisiei de Cultură, deputatul PDL Raluca Turcan.

Realizatorii emisiunilor de dezbateri vor fi obligaţi, prin noua Lege a audiovizualului, votată, ieri, pe articole în Comisia de Cultură a Camerei, să adreseze un număr egal de invitaţii Puterii şi Opoziţiei. În plus, moderatorii trebuie să asigure “imparţialitatea şi echidistanţa” potrivit legii. “Nu trebuie să ne rezumăm la numărul de invitaţi. Au fost cazuri în care unii invitaţi vorbesc 50 de minute, iar alţii 5. Ori de câte ori încearcă să ia cuvântul moderatorii ţipă la ei ”, a explicat deputatul UDMR Marton Arpad justificarea acestei prevederi legale.

Televiziunile vor fi obligate prin noua lege să informeze “în mod imparţial şi cu bună credinţă” . “Când o televiziune dă o ştire că o persoană care a primit un cupon la o întreprindere, alături de alte sute de persoane, datorează statului 700.000 de lei este evident de  rea-credinţă”, a definit conceptul deputatul PDL Marius Spânu. “Cred că va rămâne ani de zile un exemplu de rea credinţă”, l-a completat şi colega sa de partid Raluca Turcan. Potrivit unui alt articol, televiziunile sunt obligate să separe clar faptele de opinii.

Păi în cazul ăsta scoateţi de pe ecran personaje nonconformiste gen Vadim Tudor, Gigi Becali sau Radu Mazăre”, a comentat deputatul PSD Victor Socaciu. “Nu îl interzice nimeni pe Vadim. Vrem doar să separe opiniile de fapte. Vrem doar să spună adevărul. Vrem acest lucru spre binele lui”, a replicat Raluca Turcan. “Unele televiziuni îi numesc semiinfractori pe cei 83 de deputaţi care au fost în sală la Legea pensiilor. Este o opinie care duce spre o acuzaţie legată de săvârşirea unei fapte”, a reclamat  deputatul UDMR Marton Arpad.

Deputaţii din comisia de cultură nu discutaseră încă articolele referitoare la amenzi şi sancţiuni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite