Ovidiu Raeţchi: Dacă Ţuţuianu şi Tudose taie pensiile militarilor, atunci trebuie să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor , Ovidiu Raeţchi (PNL), a afirmat că dacă premierul Mihai Tudose şi ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, vor tăia pensiile militare de stat prin ordonanţă de urgenţă, săptămâna viitoare, aşa cum se vehiculează în spaţiul public, atunci trebuie să demisioneze.

”Dacă informaţia este una adevărată, în contextul în care atât ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, dar şi premierul Mihai Tudose au dat asigurări publice că aceast lucru nu este adevărat, atunci cei doi dau dovadă de o iresponsabilitate de neconceput şi în mod clar trebuie să demisioneze. Prin neseriozitatea de care dau dovadă sunt un pericol pentru România. Îşi încalcă cuvântul, uită să îl invite pe preşedintele României la ceremonii oficiale la care are dreptul să participe în funcţia sa de comandant suprem al Armatei, mint în legătură cu o temă delicată precum pensiile militare de stat, cum să îi credem că pot conduce într-o situaţie de criză?”, se arată într-un comunicat al deputatului PNL.

Raeţchi susţine că există riscul ca Armata să piardă o parte importantă dintre cadrele sale din cauza incertitudinilor legate de pensiile militarilor. „Atrag atenţia asupra faptului că tocmai aceste zvonuri infirmate doar zilele trecute de către premier şi ministrul Apărării au condus la plecări masive din sistem în ultima perioadă, la cel mai înalt nivel. Unii dintre cei mai experimentaţi şi bine pregătiţi militari au preferat să părăsească sistemul din cauza acestor zvonuri într-o perioadă în care, în contextul discuţiilor despre înzestrarea Armatei, avem nevoie de cei mai buni oameni la cel mai înalt nivel. Mai mult, statul român a investit în pregătirea acestor oameni, dar nu beneficiază de expertiza acestora”, susţine liberalul

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că există un val de pensionări in sistemul militar, din cauză că oamenii au auzit că s-ar putea modifica algoritmul de calcul, el dând asigurări că a convenit cu premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ca nivelul pensiilor acestora să nu se schimbe.

„În situaţia modificării actualei legi a pensiilor militare, suntem de părere că trebuie păstrat acelaşi algoritm de calcul al pensiilor, lucrul acesta este convenit şi cu prim-ministrul, Mihai Tudose, este convenit şi cu doamna Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, convenit şi la nivel politic cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea”, a subliniat social-democratul.

Adrian Ţuţuianu şi-a exprimat opinia că „valoarea pensiei nu trebuie să depăşească 100% din baza de calcul” ”Şi nu vom afecta în niciun fel pensiile aflate în plată, acestea rămânând la valoarea actuală”, a spus el.

Întrebat de ce există acest val de pensionări în armată, Adrian Ţuţuianu a spus că „oamenii au auzit diverse discuţii în spaţiul public despre sistemul pensiilor militare de stat, foarte mulţi au auzit că se poate schimba baza de calcul şi că ar putea să ia pensii mai mici”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite