Ovidiu Raeţchi, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5: Vor fi întârzieri semnificative la construcţia noii magistrale din zona Eroilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 FOTO Eduard Enea
Ovidiu Raeţchi, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 FOTO Eduard Enea

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îi cere ministrului Transporturilor, Dan Costescu, să trateze cu prioritate situaţia magistralei Drumul Taberei şi să garanteze că nu există şi alte zone cu risc de surpare şi care ar pune în pericol siguranţa bucureştenilor. De asemenea, Raeţchi a spus că cineva trebuie să deconteze panica şi disconfortul creat bucureştenilor.

„Probabil se vor petrece întârzieri semnificative  la construcţia noii magistrale care şi aşa a fost amânată în repetate rânduri, iar noile restricţii de trafic vor îngreuna semnificativ circulaţia dificilă din zonă. Cineva trebuie să deconteze la nivel financiar disconfortul şi stresul creat bucureştenilor de situaţia existentă. Sper că preţul pentru prelungirea lucrărilor nu va fi plătit din buzunarul contribuabililor, ci din cel al firmei care efectuează lucrările. De asemenea, înţeleg că nu este pentru prima oară când avem surpări de teren legate de această lucrare. De aceea, avem nevoie de asigurări la nivelul ministerului Transporturilor, dar şi al celor care execută lucrarea că nu există şi alte zone cu risc de surpare şi că în momentul în care va fi finalizată, magistrala care leagă Drumul Taberei de centrul Bucureştiului nu ridică probleme de siguranţă”, a spus Ovidiu Raeţchi, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5.

Liberalul a precizat că acţiunea imediată trebuie să evite un deznodământ similar cu cel înregistrat în cazul autostrăzilor proiectate greşit şi inaugurate electoral de Ponta.

„Există teama că putem avea un „Dorel” la nivelul proiectantului şi al Metrorex. Metrorex ar trebui să facă verificări amănunţite pentru a se asigura că o tragedie de proporţii este evitată şi că nu vor descoperi nereguli post-tragedie, aşa cum s-a întamplat şi în cazul #Colectiv. De asemenea, este important să ne asigurăm că întregul cost al reparaţiilor care vor urma nu sunt suportate de bucureşteni, ci de cei direct responsabili de acest dezastru. Nu trebuie să ajungem în situaţia autostrăzilor proiectate greşit şi inaugurate electoral de Ponta”, a mai spus Raeţchi.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila şi Pod Eroilor, şi pe bulevardul  Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila şi Piaţa Operei,  a fost întrerupt, sâmbata, 12 decembrie, în jurul prânzului, din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbuşire a carosabilului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) afirmă că "nu se poate garanta siguranţa locatarilor din zonă".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite