Orban, despre reproşurile premierului privind scandalul Dianei Şoşoacă: „Refuz să comentez declaraţiile colegului meu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat că aşteaptă sesizări din partea celor care au fost agresaţi de senatoarea Diana Şoşoacă marţi în Parlament, menţionând că, dacă este necesar, va fi modificat Regulamentul pentru a nu mai fi permise astfel de comportamente. Liderul PNL a refuzat să comenteze afirmaţia premierului Cîţu, care i-a reproşat că nu a reacţionat la afirmaţiile senatoarei de la tribuna Parlamentului.

Ludovic Orban a fost întrebat miercuri despre reproşurile premierului Florin Cîţu, care s-ar fi întristat văzând că preşedintele Camerei Deputaţilor nu a reacţionat la afirmaţiile senatoarei Diana Şoşoacă de la tribuna Parlamentului. Aceasta i-a transmis lui Ludovic Orban, care a prezidat şedinţa de marţi, că dacă îi oferă 2-3 minute pentru a vorbi, îl va ajuta să „scape” de Florin Cîţu. 

„Refuz să mai dialoghez, să comentez declaraţiile colegului meu Florin Cîţu. Ştiţi ce s-a întâmplat acolo. Am apelat la chestori, ştiţi ce a păţit un chestor. (...) Aştept sesizări din partea celor care au fost pur şi simplu agresaţi de nici nu pot să-i spun această doamnă senator, acest personaj sinistru care nu înţelege unde se află”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Senator USR, agresat fizic de Şoşoacă: „M-a prins de faţă şi de nas”

Întrebat dacă se impun sancţiuni în acest caz, el a răspuns: „În măsura în care vor exista sesizări în acest sens evident Parlamentul va lua decizia. (...) Modificăm regulamentul dacă este necesar pentru a putea să nu mai permitem astfel de comportamente care contravin total bunul simţ, civilizaţiei şi mai ales la ceea ce reprezintă Parlamentul. (...) Se termină sesiunea parlamentară, e vacanţă parlamentară, din toamnă vom aborda acest lucru”.

„În Parlamentul României eu am văzut ceva ce m-a întristat şi m-a deranjat. A văzut cum un senator independent  a cerut două minute ca să-l scape pe preşedintele PNL de Cîţu. Ce m-a deranjat şi m-a întristat este că nu a existat nicio reacţie din partea preşedintelui Orban la această declaraţie”, a declarat marţi Florin Cîţu.

Senatoarea Diana Şoşoacă i-a transmis marţi preşedintelui Camerei Deputaţilor că, dacă îi va permite să vorbească 2-3 minute la tribuna Parlamentului, îl va ajuta să „scape” de Florin Cîţu. 

„Voiam să îi spun domnului Orban că, dacă îmi acordă 2 - 3 minute, îl ajut să scape de domnul Cîţu. Am auzit aici de o dictatură care va dura cel puţin 10 ani. Eu vreau să îl parafrazez pe Caragiale - Ai uitat, Năucă, că e senator Şoşoacă, ai uitat Năică de senator Şoşoacă şi o să îţi trag o revoluţie de o să mă pomeneşti.”, a spus senatoarea.

Vezi şi: Diana Şoşoacă, circ în Parlament: Voiam să îi spun domnului Orban că dacă îmi acordă 2 - 3 minute îl ajut să scape de domnul Cîţu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite