Orban: "Am tras destul la căruţa PSD-ului". Antonescu: "Vrei să rupem alianţa cu USL?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban a propus o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu în Delegaţia Permanentă, la care a participat şi liderul PNL, Crin Antonescu  FOTO: Mediafax
Ludovic Orban a propus o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu în Delegaţia Permanentă, la care a participat şi liderul PNL, Crin Antonescu  FOTO: Mediafax

Deputatul PNL Ludovic Orban a susţinut, joi, în şedinţa Delegaţiei Permanente, că nu este normal ca partidul sã plătească pentru referendum, PSD fiind formaţiunea care a iniţiat acest demers, iar în conducerea liberală nu s-a dat un vot în acest sens.

Orban a ridicat, în cadrul şedinţei conducerii, problema prejudiciilor de imagine pe care partidul le-a avut în urma eşecului referendumului. Acesta a reproşat liderilor că ideea referendumului nu a fost discutată, înainte de a fi demarat, în cadrul Delegaţiei Permanente şi că nu s-a dat un vot în acest sens, pentru a fi asumat. 

"Am tras destul la căruţa PSD-ului", a spus Orban, potrivit surselor citate. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a răspuns lui Orban că dacă doreşte să propună Congres extraordinar, este liber să o facă."Vrei să rupem alianţa cu USL?", i-ar mai fi spus Antonescu deputatului PNL. 

Potrivit surselor citate, preşedintele PNL a răspuns că iniţierea referendumului s-a făcut cu acordul tuturor partidelor din Uniune, şi că nu se poate spune că este vina exclusivă a unui singur partid. 

Orban nu exclude un nou referendum

La sfârşitul Delegaţiei Permanente, Ludovic Orban le-a spus jurnaliştilor prezenţi la sediul PNL că în cadrul discuţiilor din şedinţă a prezentat ca o posbilă soluţie, oricând, pregătirea unei noi suspendări din funcţie a lui Traian Băsescu, pentru că, în opinia sa, nu trebuie abandonat acest proiect politic. 

"Nu mi se pare normal ca unii lideri ai PSD sau unii analişti din sfera respectivă să pună în spatele PNL şi a domnului Antonescu un rezultat care, după opinia mea, nu poate fi considerat un eşec, ci este un eşec prin prisma faptului că o Curte Constituţională a refuzat să ţină cont de voinţa cetăţenilor", a afirmat Orban. 

Potrivit deputatului PNL, PSD nu îşi poate permite să lanseze mesaje ostile şi a acuzat conducerea USL cã ia decizii într-un cerc restrâns. 

"Am discutat şi natura relaţiilor cu PSD. Să înţeleagă foarte bine PSD că nu poate să îşi permită, prin intermediul unui lider sau altul, să lanseze mesaje ostile la adresa PNL şi mai ales să înţeleagă că au nişte parteneri, pe care trebuie să îi respecte şi faţă de care trebuie să îşi respecte angajamentele", a declarat Ludovic Orban. 

Acesta a mai adăugat că USL este deja un brand cunoscut, perceput şi sprijinit masiv de populaţia României. 

"USL nu are voie sã dezamăgească populaţia, iar acest lucru trebuie să se realizeze prin programe, decizii, soluţii care să fie confome cu aşteptările populaţiei. Acest lucru nu se poate face atunci când deciziile se iau într-un cerc strâns şi nu sunt luate de organismele reprezentative ale celor două partide", a mai comentat Orban.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite