Noul program de guvernare, adoptat. PNL nu a semnat moţiunea de cenzură iniţiată de PDL. „PNL, un satelit al PSD”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de guvernare pentru care premierul Victor Ponta şi-a angajat răspunderea marţi, în Parlament, se va considera adoptat, pentru că că opoziţia nu a depus moţiune de cenzură. Parlamentarii PDL au iniţiat un astfel de demers, dar nu au reuşit să strângă un număr suficient de smenături. PNL a refuzat să semnze moţiunea PDL.

Programul de guvernare PSD-PC-UNPR- UDMR se va considera adoptat, începând de mâine. Partidele de opoziţie aveau la dispoziţie trei zile pentru a depune moţiune de cenzură, însă nu au făcut acest lucru. PDL a strâns doar 90 de semnături pentru moţiunea de cenzură "Guvernul Ponta III - România fără viitor!" PDL mai avea nevoie de 54 pentru a o depune la Parlament, însă nu a reuşit să le adune, după ce liberalii au refuzat să li se alăture. Teremenul limită până la care parlamnetarii puteau depune o moţiune de cenzură expiră vineri noapte. Conform Constituţiei, cum nicio moţiune nu a fost înregistrată în termen de trei zile, programul de guvernare al noului Cabinet se consideră adoptat.

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a taxat astfel refuzul liberalilor: „N-am mai depus nicio moţiune pentru că PNL nu a vrut să semneze. Domnule, ei încă nu s-au rupt. USL mai există şi este o bâlciotecă totală în Parlament. Cred că după alegerile parlamentare se vor uni din nou“.

„Crin Antonescu atacă PSD cu o sabie de lemn“
Propunerea democrat-liberalilor a fost tratată cu umor de PNL. „Am fost sunat de domnul Tinel Gheorghe (n.r.- liderul depuaţilor PDL)  si i-am spus că este o decizie a partidului. În privinţa termenului pe care îl dau domnii de la PDL, poate să fie si de 24 de ore si de 48 de ore, asta suna un pic a ultimatum dat în '40 de URSS la adresa Romaniei. Nu cred ca domnul Tinel e atât de fioros şi puterea grupului să ne inspire teamă“, a spus Scutaru.

În replică, vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, le-a transmis liberalilor că nu fac opoziţie.  „Crin Antonescu atacă PSD cu o sabie de lemn de pe un căluţ de lemn. Moţiunea de cenzură a fost o radiografiere critică a programului Ponta 3, un detector de minciuni. Din păcate, Crin Antonescu şi PNL au picat acest test, au refuzat să semneze moţiunea de cenzură şi au dovedit că nu sunt în opoziţie. PNL devine un satelit mai mic al PSD “, a afirmat Andreea Paul.

Raluca Turcan, vicepreşedinte al PDL, a adăugat că moţiunea de cenzură iniţiată va fi transformată într-o „Carte a minciunilor PSD“, unde sunt arătate diferenţele uriaşe între promisiunile din campania electorală şi ceea ce a reuşit Guvernul Ponta. „Din toate promisiunile USL s-a ales praful. Nici Ponta şi nici Antonescu nu pot şterge cu buretele ce au făcut“, a spus Turcan.

PNL pregăteşte o moţiune de 1 mai
Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marti, ca PNL cere Guvernului sa adopte pana la 1 mai măsurile privind scăderea CAS cu 5% şi neimpozitarea profitului reinvestit, precizând că, în caz contrar, liberalii vor depune moţiune de cenzură. „Decizia PNL este să cerem Guvernului Ponta 3 să adopte până la 1 mai anul curent măsura scăderii CAS cu 5% şi măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă nu se va întampla, atunci PNL va depune moţiune de cenzură“, a avertizat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite