Nehammer a reluat tema migrației, prin care a blocat aderarea completă a României la Schengen, la Congresul PPE

0
Publicat:

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a vorbit, în discursul susținut la Congresul Popularilor Europeni, care are loc la București, despre necesitatea întăririi granițelor UE, cu referire la migrația ilegală - tema invocată de Austria pentru blocarea aderării României la Schengen și cu frontierele terestre.

Karl Nehammer cere întărirea granițelor UE.Foto: Profimedia
Karl Nehammer cere întărirea granițelor UE.Foto: Profimedia

Karl Nehammer a afirmat, la congresul PPE, că este necesar ca familia politică din care face parte să fie capabila să ia în serios preocupările cetățenilor, dând exemplu migrația ilegală. 

"Trebuie să luăm aceste preocupări în serios, granițele externe, să oferim asistență la graniťe, acele granițe au nevoie de finanțare. Pentru a finanța protecția granițelor avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate și să ne asigurăm că cei care sunt ilegal in UE sunt repatriați", a afirmat cancelarul austriac.

Migrația ilegală este o temă folosită și în trecut de Austria pentru a se opune aderării României si Bulgariei la Schengen. În prezent, miza coaliției de guvernare de la București este aderarea României la spațiul european de liberă circulație și cu granițele terestre, după ce, în urmă cu câteva luni, după presiuni diplomatice făcute inclusiv de parteneri externi, printre care și SUA, cele două state au fost primite în Schengen cu frontierele aeriene și maritime.

În acest context, Karl Nehammer a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis joi dimineața, urmând a discuta și cu premierul Marcel Ciolacu.

În discuția mea cu Cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen până când vom atinge obiectivul final. UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă și acest lucru va consolida și mai mult securitatea UE în beneficiul tuturor cetățenilor noștri”, a scris președintele Klaus Iohannis pe X.

Oficialul de la Viena a afirmat că Austria va continua să sprijine Ucraina și a amintit de războiul din Orientul Mijlociu și despre necesitatea de a lupta împotriva terorismului, extremismului și a antisemitismului.

Karl Nehmer a făcut apel la populării europeni pentru ca Bosnia și Herțegovina să adere cât mai rapid la UE. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite