Nehammer, de neclintit. Iohannis: Am convenit să continuăm procesul de aderare completă a României la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile între România și Austria pentru aderarea completă la spațiul Schengen vor continua, aceasta fiind concluzia președintelui Klaus Iohannis, după întâlnirea cu cancelarul Karl Nehammer. Nu a fost dat vreun termen privind momentul când ar putea avea loc extinderea zonei de liberă circulație.

În discuția mea cu Cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen până când vom atinge obiectivul final. UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă și acest lucru va consolida și mai mult securitatea UE în beneficiul tuturor cetățenilor noștri”, a scris președintele Klaus Iohannis pe X.

Karl Nehammer se află la București pentru a participa la Congresul Partidului Popular European (PPE). Liderul de la Viena este așteptat, joi după-amiază, și la Palatul Victoria de premierul Marcel Ciolacu.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat miercuri seară, că țara noastră a obținut victoria mult-așteptată, după ce PPE a adoptat în unanimitate manifestul care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă nu a mai votat împotrivă.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis mai are programat un discurs la Congresul PPE, iar apoi are prevăzute întrevederi cu premierii Landului Bavaria, Markus Soder, al Poloniei Donald Tusk și al Finlandei, Petteri Orpo, precum şi cu vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, ministru al Afacerilor externe şi cooperării internaţionale, Antonio Tajani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite