Motivul pentru care Ion Iliescu a lipsit de la parada de 1 Decembrie, pentru prima dată după Revoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul presedinte Ion Iliescu, în vîrstă de 87 de ani, a lipsit, vineri, pentru prima oară după 1989, de la parada organizată de Ziua Natională. Soţia fostului şef de stat, Nina Iliescu, a explicat, la RTV, că motivul absenţei a fost o entorsă.

La parada de 1 Decembrie au asistat, de la tribuna oficială, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, dar şi foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Traian Băsescu. A fost pentru prima dată în istoria post-revoluţionară când Ion Iliescu a lipsit. 

Preşedintele Klaus Iohannis a schimbat câteva cuvinte la sfârşitul ceremoniei cu premierul Mihai Tudose, cu ministrul Apărării Mihai Fifor şi cu fostul preşedinte Emil Constantinescu. Traian Băsescu a plecat imediat.

Klaus Iohannis s-a îndreptat apoi spre zona publicului, dând mâna cu o parte dintre persoanele care au asistat la paradă. Apoi s-a urcat din nou în maşină şi a plecat.

Mii de oameni au asistat, la Arcul de Triumf, la parada militară de Ziua Naţională, care a început la ora 11.00. Oameni în vârstă şi mai ales părinţi cu copii, unii îmbrăcaţi în costume populare şi şube, toţi cu drapele mari, steguleţe din hârtie şi chiar steaguri UE. La paradă au asistat, de la tribuna oficială, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, vicepremierul Marcel Ciolacu. De asemenea, au fost prezenţi foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Emil Constantinescu, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, liderul PNL, Ludovic Orban, fostul premier Victor Ponta, precum şi membri ai Birourilor permanente al Senatului şi Camerei Deputaţilor, dar şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul general Augustin Lazăr, şi membri ai Corpului diplomatic, între care ambasadorul Marii Britanii. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite