PSD: Miniștrii noștri au îndeplinit toate jaloanele din PNRR pentru trimestrul III

0
Publicat:

PSD anunță că miniștrii social-democrați au îndeplinit toate jaloanele prevăzute, pentru trimestrul III 2022, din PNRR, precizând că se așteaptă ca și ceilalți să facă acest lucru.

PSD-ul lui Ciolacu susține că și-a îndeplinit sarcinile FOTO Arhivă personală
PSD-ul lui Ciolacu susține că și-a îndeplinit sarcinile FOTO Arhivă personală

PSD anunță că miniștrii social-democrați au îndeplinit toate jaloanele prevăzute, pentru trimestrul III 2022, în Planul Național de Redresare și Reziliență al României. În același timp, PSD își exprimă speranța că și ceilalți membri ai Guvernului vor îndeplini jaloanele din PNRR aferente domeniului lor de activitate, până la data transmiterii cererii de plată către Comisia Europeană”, se arată într-un comunicat de presă al PSD.

Social-democrații trimit săgeți și către PNL: „În cazul unor ministere unde întârzierile sunt mai mari, cum ar fi de exemplu Ministerul Energiei, PSD este dispus să ofere sprijin pentru accelerarea activității, astfel încât jaloanele să fie îndeplinite, iar România să poată obține tranșa de fonduri europene aferentă trimestrului III”, mai precizează sursa citată.

Guvernul nu a venit până în prezent cu un bilanț al îndeplinirii jaloanelor și țintelor pentru trimestrul III din 2022.

Promisiuni de bani mai mulți

Premierul a afirmat, la semnarea unor proiecte finanțate din PNRR, că semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada 2021-2027 va aduce României 31 de miliarde de euro, care vor însemna un salt uriaș pentru dezvoltare

Mâine, vom face un pas decisiv prin semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Cele 31 de miliarde euro fonduri europene de care vom beneficia prin Politica de Coeziune vor însemna un salt uriaș pentru dezvoltarea României. Acesta va fi transpus în sprijin pentru o viață mai bună pentru cetățenii noștri, investiții în sănătate, în mediul de afaceti și pentru un mediu mai curat”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, explicând că toți „am înțeles că, în vremuri de criză, este important să investim în proiecte pentru viitor. Iar Guvernul României are voința politică și capacitatea instituțională să susțină concretizarea acestor proiecte”, afirma șeful Guvernului. 

Șeful Guvernului a mai afirmat că „faptul că am reușit în ultimele luni să deschidem linii de finanțare din PNRR în mai multe domenii – eficiență energetică, infrastructură de transport și educativă, modernizarea instituțiilor publice – este dovada faptului că lucrurile merg în direcția bună. Finanțările europene și naționale și dinamica atragerii lor oferă obiectivelor noastre sociale și guvernamentale perspective certe de realizare”, arătând, totodată, că Planul Național de Redresare și Reziliență este „principalul plan de reformă și investiții al României pentru următorii patru ani. 

Urmează cel mai greu trimestru

Guvernul Ciucă urmează să aibă cel mai greu trimestru privind PNRR, în condițiile în care vor avea de bifat 54 de jaloane și ținte. Pensiile speciale trebuie să rămână, susține Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, declarând că și alte state europene au astfel de pensii.

Pensiile speciale trebuie să rămână, în opinia mea. Am spus acest lucru de mai multe ori. Spun și acum. Pensiile speciale le au toate statele membre din Uniunea Europeană și sunt un fel de recompensare a acelor categorii sociale de salariați care de-a lungul perioadei active de muncă au fost nevoiți să desfășoare anumite categorii de activități cu caracter special în domeniul justiției, apărării naționale, ordinii publice care au presupus constrângerea unor drepturi și libertăți fundamentale ale acestora. Cât despre cuantumul pensiilor speciale, acesta este un alt subiect de discuție. Sunt uneori exagerate și aici este posibil să avem de lucrat. Nu de alta, dar atunci când toți românii o duc greu în aceste vremuri aceste exagerări ale cuantumului pensiilor nu ne fac bine deloc. Este vorba de igiena morală în societate. Cât privește reforma acestor categorii de pensii speciale, s-ar putea la un moment dat să fim puși în situația care să despărțim cuantumul pensiilor speciale în două: cât revine părții de contributivitate și cât revine indemnizației fixe suportate din bugetul de stat. Vom vedea cum evoluează discuțiile cu Comisia Europeană”, a declarat oficialul, într-un interviu pentru PSNews.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite