MAE condamnă proliferarea discursului instigator la ură îndreptat împotriva membrilor comunităţii rome

0
0
Bogdan AurescuFOTO: INQUAM
Bogdan AurescuFOTO: INQUAM

Ministerul Afacerilor Externe a adus un omagiu, marţi, în memoria victimelor de etnic romă ale Holocaustului,  context în care a condamnat orice manifestări agresive faţă de această comunitate.

"MAE condamnă proliferarea discursului instigator la ură îndreptat împotriva membrilor comunităţii rome, în special în mediul online, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19. În contextul generat de agresiunea ilegală, neprovocată şi nejustificată a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, MAE îşi exprimă solidaritatea cu victimele de etnie romă ale conflictului, susţine acţiunile de gestionare a situaţiei refugiaţilor de etnie romă din Ucraina şi respinge ferm orice tip de atitudine discriminatorie faţă de membrii acestei comunităţi", se arată într-un comunicat al ministerului. 

Conform instituţiei, suferinţele îndurate de persoanele de etnie romă în lagărele de concentrare şi exterminare nazistă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au rămas necunoscute publicului larg.

Ministerul Afacerilor Externe a subliniat că instituţia susţine iniţiativele naţionale şi internaţionale de promovare a educaţiei, cercetării şi comemorării genocidului împotriva romilor. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite